Slobozia: Plătim mai mulţi bani pe apa infectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Slobozia sunt nemulţumiţi că apa „potabilă“ se va scumpi; edilii oraşului dau vina pe inflaţie

Preţul unui metru cub de apă va ajunge la 2,14 lei. Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece calitatea apei e îndoielnică. Ei cheltuiesc sute de lei pe apă plată şi minerală din supermarketuri.

Anul a început pentru locuitorii din Slobozia cu o micşorare a preţului apei. De la 2,53 lei a scăzut la 2,11 lei. Autorităţile locale au decis, însă, în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, că ar fi bine să mai adauge câţiva bani la preţul apei. Cetăţenii vor fi nevoiţi să achite, începând de vineri, 2,14 lei pentru un metru cub de apă.

„Motivul acestor scumpiri este generat de faptul că şi preţurile materialelor pe care noi le utilizăm ca să ne desfăşurăm activitatea au crescut la fel de mult“, a declarat Maria Stan, directorul economic al SC Urban, societatea care distribuie apa în municipiul Slobozia.

Totodată, oamenii vor plăti mai mult şi pentru serviciul de canalizare. Costul unei vidanjări va ajunge la 1,20 de lei, în loc de un leu, cât era înainte. Noile tarife au fost aprobate şi de reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare.

Oamenii cumpără apă

Scumpirea apei îi nemulţumeşte pe slobozeni. Oamenii sunt nevoiţi să cheltuie lunar sute de lei pe apă plată şi minerală, cumpărată de la supermarket, pentru că apa de la robinete este imposibil de băut din cauza conductelor foarte vechi ale reţelei de apă.

„Le-am cumpărat ca să avem ce bea acasă. Apa de la robinet are un gust de metal şi o culoare maronie. Cum să dăm bani mai mulţi pe aşa ceva? Să le fie ruşine!“, e nemulţumit Vasile Matei, un bărbat de 54 de ani care cumpărase de la supermarket 20 de litri de apă.

„Apa de la robinet nu este potabilă. Ca să nu mor de sete în casă, trebuie să beau doar apă plată, care, evident, costă. Acum, am vrut să cumpăr şi altceva, dar nu mi-au mai ajuns banii“, spune şi Mihaela Negoiţă (24 de ani). „Decât să dau banii pe medicamente, mai bine merg la supermarket să iau apă plată. Asta este situaţia, nu avem ce face“, adaugă tânăra.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite