Peste o duzină de maşini manuale de fabricat ţigări, descoperite de poliţiştii călărăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane din Judeţul Călăraşi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, sunt cercetate de poliţiştii călărăşeni pentru evaziune fiscală şi contrafacere.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi şi Poliţiei Municipiului Olteniţa, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti de intervenţie rapidă, au efectuat astăzi trei percheziţii domiciliare în comuna Şoldanu, în urma cărora au găsit şi ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată cu documente legale.

Astfel, au fost identificate 13 maşini manuale pentru fabricat ţigări,  20 de kg de tutun, peste 3.200 de ţigări confecţionate şi aproximativ 17.500 de  filtre cu foiţă, precum şi mai multe agende şi caiete cu evidenţe contabile primare, care evidenţiau comercializarea de ţigarete către persoane fizice şi juridice, cât şi cantităţile distribuite.
 
Suspecţilor, trei persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrafacere, prejudiciul estimativ fiind de 8.199,00 de lei, reprezentând TVA şi acciză datorată bugetului de stat.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor agenţilor economici ce au comercializat ţigarete în vederea stabilirii circuitelor de distribuţie şi comercializare, cât şi pentru tragerea la răspundere penală a acestora.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite