Slobozia: Peste 46.000 de ialomiţeni vor primi alimente de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de 1.300 de tone de alimente vor fi împărţite, în perioada următoare, persoanelor cu venituri reduse din judeţul Ialomiţa.

Dacă în etapa precedentă a programului se distribuia doar zahăr şi făină, de această dată, pe lângă aceste produse, nevoiaşii vor mai primi mălai, biscuiţi, lapte praf şi paste făinoase.

Începe marea împărţeală
Mare parte a ajutoarelor oferite de Uniunea Europeană au fost stocate deja în depozitele special amenajate în acest sens de autorităţi, mai puţin zahărul şi laptele praf, care vor sosi zilele acestea. După recepţionarea întregii cantităţi de alimente, Consiliul Judeţean va distribui alimentele fiecărei primării în parte, care, la rândul ei, le va împărţi beneficiarilor.

Pe listele întocmite de edilii locali, figurează peste 46.000 de ialomiţeni care ar trebui să beneficieze de alimentele europene, 10% dintre aceştia fiind doar din municipiul Slobozia.

Produse suplimentate de UE
Astfel, fiecare beneficiar va ridica de la primăria de care aparţine 14 kilograme de făină, 7 de mălai, un kilogram de zahăr, 9 pachete de paste făinoase, 14 pachete de biscuiţi şi două cutii de lapte praf. „În acest an, avem şase tipuri de produse, spre deosebire de anul trecut, când am avut numai două“, spune Ioan Martin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi coordonatorul acestui program la nivel judeţean.

Cele şase tipuri de alimente sunt binevenite mai ales în aceste vremuri grele, spun beneficiarii, încântaţi de faptul că nu vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru achiziţionarea acestora. „Eu am luat ajutoare şi anul trecut, dar am înţeles că anul acesta ne dă mai multe. E bine că e mai mult, că, cu criza asta, noi nu mai avem bani ca să ne cumpărăm singuri. Să ne dea Europa“, spune Iuliana Dumitru (42 de ani).

„Anomalii ale sistemului“
De ajutoarele comunitare, vor beneficia patru categorii sociale aflate la limita supravieţuirii. Şomerii aflaţi în plată, persoanele cu o pensie mai mică de 400 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi, totodată, beneficiarii legi 416.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite