Peste 300 de sindicalişti au pichetat Prefectura Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din Sănătate, Administraţia Publică, Poliţie şi din mediul privat au pichetat joi, 3 iunie, între orele 12.00 şi 14.00 Instituţia Prefectului. „Jos guvernul, jos Băsescu!“, „Jos dictatorul!“ sunt doar câteva dintre sloganurile pe care le-au scandat protestatarii.

„Sunt bulgarii mai deştepţi?“
Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi BNS au scos, în stradă, sute de sindicalişti nemulţumiţi de traiul din ce în ce mai greu. Bugetarii sunt nemulţumiţi de reducerile salariale adoptate de Guvern şi de impozitarea tichetelor de masă. Lucrătorii din mediul privat au participat la miting din solidaritate sindicală faţă de angajaţii de la buget dar şi împotriva deciziei de impozitare a ticehetlor de masă.
„Am venit la acest miting din solidaritate faţă de colegii noştri, plus că şi noi, acasă, avem părinţi pensionari şi rude care lucrează la stat. Vrem să atragem atenţia guvernanţilor asupra măsurilor aberante pe care le promovează şi să îi sensibilizăm faţă de nevoile oamenilor. Măsurile de austeritate se răsfrâng asupra tuturor, fie că lucrăm la buget sau la patron“ spune Dragu Ercuş liderul Sindicatului Liber Amonil.
Oamenii sunt revolataţi pentru modul în care se cheltuiesc banii publici, motivând că alte ţări au ştiut să gestioneze mai bine valul de criză. „Cu ce sunt bulgarii mai deştepţi ca noi?  Ei au ştiut să-şi promoveze şi turismul mai bine ca noi, fără să bage zeci de milioane de euro cum face doamna Udrea şi au ştiut să facă faţă şi crizei. În Bulgaria nu au scăzut salariile sau pensiile, ci au redus cu 20% investiţiile publice. Şi-au protejat cetăţenii şi au lovit în clientela care era abonată la lucrările publice“ spune revoltat Arion Constantin, un pensionar din Slobozia.

Sunt rupţi de realitate

 Şi salariaţii din sănătate au ieşit astăzi să protesteze faţă de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunţate de cabinetul Boc. „Ei trăiesc în altă lume, sunt rupţi de realitate şi nu văd sărăcia în care se zbate poporul. Trebuie să protestăm zilnic, poate aşa îi trezim la realitatea dură care a pus stăpâniere pe România“ spune Valentin Spătărelul, liderul CNSLR Frăţia.

Tot din domeniul sănătăţii vin şi sindicaliştii de la ambulanţă care şi-au exprimat nemulţumirea. Aceştia au mai protestat şi luni tot pe aceiaşi temă, în curtea instituţiei. „Salariaţii de la Ambulanţă vor fi afectaţi foarte tare de această diminuare a salariilor, pentru că şi aşa salariile noastre erau mai mici decât în spital“ spune indignată Simona Nicolescu, liderul sindicaliştilor de la salvare afiliaţi la Blocul Naţional Sindical.

Nu renunţă la grevă
Sindicatele din Învăţământ au fost reprezentate şi ele la mitingul de la Prefectură şi au anunţat că nicio şcoală din judeţ nu mai este în grevă, dar că la Feteşti, un şofer a rămas, pe timp nedeterminat, în grevă generală. Aurel Olboşeanu nu vrea să renunţe la grevă pentru că, spune el, este dreptul lui să fie nemulţumit.

„Aveam un salariu de 800 de lei, din care îmi va lua 200 de lei. Am o familie cu 3 copii dintre care unul este student la Bucureşti, acum îi micşorează şi lui bursa şi îi taie din subvenţia pentru transportul în comun “ spune nemulţumit Aurel Olboşeanu.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite