Slobozia: Peste 3.000 de familii primesc apă cu ţârâita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul furnizor de apă, SC Urban SA, a restricţionat furnizarea apei pentru mai bine de 3.000 de familii din Slobozia şi alte trei localităţi învecinate.

Din cauza datoriilor acumulate la singurul furnizor de apă din oraş, 15 scări de bloc primesc apă cu program. SC Urban SA are de recuperat datorii ce depăşesc patru milioane de lei. Peste 500 de persoane fizice, 35 de asociaţii de proprietari şi 14 agenţi economici din Slobbozia înregistrează debite restante.

Lista neagră

În fruntea listei, se află blocul de garsoniere G8, care are o datorie de 114.000 lei. Deşi restanţieri la plata facturilor, locatarii celor 125 de garsoniere ale blocului G8 sunt nemulţumiţi de măsura pe care Urban a ales-o: furnizarea apei potabile cu program. „Lumea de aici are copii mici şi să rămâi fără apă pe canicula asta nu este tocmai plăcut“, spune Viorica Mănăilescu, o femeie în vârstă de 62 de ani.

Şi la blocul vecin, G7, sunt probleme. Locatarii celor 125 de garsoniere de aici au fost prevăzători, însă, şi s-au racordat din timp la cea de-a doua coloană de apă de pe scară. „Mi-am băgat apă separat acum o lună şi jumătate. Am bănuit că se va ajunge în situaţia asta“, spune Vasile Voicu (38 de ani).

În afara celor 250 de garsoniere din zona Pieţii, mai sunt şi alte zece blocuri care primesc apă cu program. „Pe criza asta, nimeni nu se mai îndură să ducă bani la IGO. Primim apă două ore seara şi alte două ore dimineaţa. E foarte greu, dar ne resemnăm“, spune Emilia Neculae, o femeie în vârstă de 37 de ani.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite