Slobozia: Peste 250 de sindicalişti ialomiţeni protestează astăzi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ziua a început cu un protest al sindicaliştilor din CFR, care au întrerupt lucrul timp de două ore, va continua cu mitingul de amploare organizat în Piaţa Constituţiei din Capitală, cele cinci confederaţii indicale anunţând o participre de 50.000 de oameni.

În această dimineaţă, peste 250 de sindicalişti ialomiţeni au luat drumul Capitalei pentru a se alătura protestatarilor din Piaţa Constituţiei. Mitingul sindicaliştilor are loc chiar în ziua în care va fi dezbătută şi votată în Parlament moţiunea de cenzură introdusă de opoziţie ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe noul Cod al Muncii.

Protestatarii reclamă faptul că, potrivit modificărilor propuse de Executiv pentru Codul Muncii, angajatorul poate concedia personalul salariat prin proceduri extrem de simple și poate folosi agențiile de munca temporară, în detrimentul contractelor de muncă. De asemenea, noul Cod al Muncii, susţin sindicaliştii, le permite angajatorilor să îşi poată plăti toți salariații cu salariul minim pe economie sau mai puțin, ca urmare a eliminării prevederilor legate de contractul colectiv de muncă, unic la nivel național.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite