Slobozia: Personajele din poveşti au venit la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost încântați de poveștile scrise de Rodica Pușcașu
Copiii au fost încântați de poveștile scrise de Rodica Pușcașu

Copiii înscrişi la Palatul Copiilor din Slobozia s-au întâlnit în această dimineaţă cu personajele din poveşti. Venită tocmai de la Suceava, autoarea Rodica Puşcaşu le-a adus prichindeilor primul său volum de basme, intitulat „Maria şi fulgii de nea“.

Cărticica de poveşti cuprinde zece istorisiri ce au ca temă copilăria şi  iarna. Basemele sunt inedite. Autoarea s-a gândit ca locul feţilor-frumoşi şi al zânelor, precum şi cel al zmeilor fioroși, să fie luat de spiriduşi, oameni de zăpadă sau fulgi de nea.

„Ideea acestui volum s-a născut odată cu poveştile. Practic am pus pe hârtie istorisirile pe care eu i le spuneam fetiţei mele, înainte de culcare.“, explică Rodica Puşcasu, autoarea volumului „Maria şi fulgii de nea“.

Pentru copiii care nu au deprins încă tainele cititului, poveştile se găsesc şi în format audio. Acestea au fost imprimate pe două CD-uri, care se distribuie împreună cu volumul. Rolul povestitorului este jucat de scriitorul ialomiţean George Stoian.

„Am fost foarte bucuros în momentul în care mi s-a propus să joc rolul de povestitor.“ a declarat scriitorul. Totodată, micuţii înscrişi la cercul de desen de la Palatul Copiilor au participat la un concurs inedit. Ei au fost îndemnați să deseneze unul din personajele principale care se regăsesc în cele 10 poveşti ale cărţii „Maria şi fulgii de nea“. Cele mai bune opere au fost premiate cu diplome de participare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite