Slobozia: Pericolul de poluare pe Ialomiţa a fost diminuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul extinderii undei de poluare în aval pe râul Ialomiţa a fost eliminat în această dimineaţă. În momentul de faţă, autorităţile ecologigează malurile.

Imediat cum pata de perol a pătruns în apele Ialomiţei, autorităţile au acţionat pentru a o reţine. Cu toate acestea, s-a întins pe o distanţă de cinci kilometri, până în apropierea podului plutitor de la Manasia.

Echipele de intervenţie au construit mai multe baraje de retenţie a petei de petrol, la Moldoveni şi Manasia, şi au împrăştiat soluţii de diluare a materialului petrolier. În această dimineaţă, unda de poluare a fost îndepărtată din apele râului Ialomiţa.

„Am acţionat în timp util, astfel încât am reuşit să oprim unda de poluare şi să o exterminăm complet la Manasia“, a declarat Mariana Negroiu, directorul coordonator al Serviciului de Gospodărire a Apelor Ialomiţa.

Râul Ialomiţa a fost poluat cu produse petroliere de către afluentul său, râul Prahova, după ce în apele acestuia a fost deversată o cantitate de aproape zece tone de ţiţei, provenită de la o conductă avariată a unei rafinării din judeţul vecin.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite