Slobozia: Pentru liceenii Colegiului Mihai Viteazul, toate drumurile duc la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii clasei a XI-a A sunt pregătiți pentru concursul de la Roma
Elevii clasei a XI-a A sunt pregătiți pentru concursul de la Roma

În februarie, 27 de elevi ai renumitului liceu, vor lua parte la finala internaţională a concursului „Play Energy“, competiţie ce va avea loc în Cetatea Eternă și care are drept temă promovarea energiei verzi

Ca să ajungă în Orașul Celor Şapte Coline, elevii au muncit din greu, reușind să câștige faza națională. Prin proiectul pe care l-au realizat ei au arătat membrilor juriului felul  în care spaniolii folosesc resursele regenerabile. Ca să poată demonstra acest lucru ei au realizat un site pe internet, un joc video şi multe desene tematice.

Adio vacanţei mari
Cei 27 de elevi din clasa a XI-a A a Colegiului Naţional Mihai Viteazul au muncit din greu pentru a reuşi să obţină rezultate în cadrul concursului inernaţional „Play Energy“. Practic liceenii au spus adio vacanţei mari şi s-au apucat de treabă.

Alexandru Silaghi (18 ani) este coordonatorul elevilor din Slobozia, specializaţi în dezvoltarea energiei regenerabile. Alături de echipa sa, a muncit din greu pentru a avea parte de rezultate.

„La început a fost puţin dificil, până când am reuşit să strâng echipa cu ajutorul căreia ne-am apucat de treabă. Fiecare spunea că are altceva de făcut, că nu are timp, însă până la urmă am reuşit să îi conving să ne punem pe treabă“, spune liceeanul.

Odată aleşi, membrii echipei au început să lucreze pas cu pas, pentru realizarea obiectivului ce îl aveau de îndeplinit. Cea mai importantă regulă a concursului, la care aceştia au participat, a fost aceea de a descoperi un loc de pe mapamond unde se foloseşte energia regenerabilă.

Decizia s-a dovedit a fi una dificilă pentru liceeni. Trebuiau să descrie un loc cu totul şi cu totul inedit, faţă de cel al celorlate 11 ţări participante. Timp de aproximativ o săptămână, tinerii s-au documentat temeinic, până când au ales ţara care foloseşte energia verde. S-au gândit că ar fi bine să vorbească despre felul în care Spania foloseşte resursele naturale, pentru a produce energie. Motivele au fost suficiente.

„Am ales această ţară, deoarece, Spania are cel mai mare parc solar din întreaga Europă. De asemenea, tot aici se află foarte multe centrale eoliene şi hidrocentrale“, a declarat, Alexandru Silaghi, coordonatorul proiectului.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite