Slobozia: Pensionarii au sărbătorit Crăciunul mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voia bună nu a lipsit de la seara dedicată pensionarilor
Voia bună nu a lipsit de la seara dedicată pensionarilor

Peste 120 de pensionari din Slobozia şi-au dat întâlnire în această seară la cantina socială, unde au mâncat şi au dansat în jurul tradiţionalului brad.

Pensionarii au uitat pentru o clipă de grijile care îi apasă şi s-au prins în hore şi bătute mai ceva ca la o nuntă. După o porţie bună de dans, bătrânii au ascultat colinde şi au mâncat din bucatele special pregătite pentru ei. Au servit friptură şi cârnaţi cu mămăliguţă şi au băut ţuică fiartă. Masa de Crăciun oferită de Primărie a devenit deja o tradiţie, mulţi dintre bătrâni fiind deja obişnuiţi cu astfel de manifestări.

„Domn’le, am mai venit şi anul trecut. Este nemaipomenit. Un prilej excelent pentru socializare şi pentru a mai uita de greutăţi“, spune Vasile Ion, un pensionar de 56 de ani.


Pentru a face şi câte o surpriză bătrânilor, municipalitatea a organizat şi o tombolă, dar şi un concurs de dans. „Fiecare bătrân are de primit câte un dar, în urma tombolei, în funcţie de biletul pe care îl trage“, spune primarul Gabi Ionaşcu, care mai adaugă că darurile sunt în mare parte articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.
Câştigătorii concursului de dans sunt cei mai norocoşi, ei urmând a fi reconpensaţi pentru priceperea loc cu un aparat foto digital.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite