Slobozia: Penitenciarul, scenă pentru tinerii artişti ai liceelor din oraş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi liceeni din oraş au pus, astăzi, în scenă o piesă de teatru la Penitenciarul Slobozia. Acţiunea, iniţiată de Direcţia de Sănătate Publică, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog, face parte din campania de marcare a Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Fumatului.

Penitenciarul Slobozia s-a transformat astăzi, timp de aproximativ 30 de minute, într-un mic teatru, pe a cărui scenă improvizată au urcat aproximativ 15 elevi din oraş.



Piesa de teatru pusă în scenă de elevii Colegiului Naţional Mihai Viteazul şi ai Grupului Şcolar Alexandru Ioan Cuza, „Vinovat sau nevinovat“, a adus în prim-plan efectele devastatoare ale drogurilor, tutunului şi alcoolului asupra organismului uman.

image



La spectacol, au asistat şi mai mulţi deţinuţi, care au apreciat drept pozitivă iniţiativa autorităţilor, reuşind astfel să alunge din monotonie.

image



Piesa de teatru a fost urmată de un spectacol artistic susţinut de mai multe eleve ale Colegiului Naţional Mihai Viteazul şi ale Grupului Şcolar Alexandru Ioan Cuza. Costumate special pentru această ocazie, fetele au dansat pe ritmuri diverse.

image
image

Dansurile adolescentelor au smuls ropote de aplauze din partea deţinuţilor.



La final, a fost rândul deţinuţilor să intre în centrul atenţiei şi să le vorbească elevilor despre viaţa de penitenciar, condiţiile de detenţie, dar şi despre câteva dintre greşelile pe care le-au făcut de-a lungul timpului şi pentru care plătesc şi în prezent.

image



Următoarea întâlnire pentru marcarea acestei campanii, organizată de Direcţia de Sănătate Publică, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog, va avea loc în data de 31 mai.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite