Slobozia: Patru medici de familie au fost amendaţi de Casa de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar ce au intrat în vigoare noile reglementări privind concediile medicale şi deja au fost descoperiţi, în Ialomiţa, primii medici care au semnat acte de concedii, fără temei legal.

Controalele desfăşurate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate(CJAS) au scos la iveală nereguli la cabinetele unor medici de familie din Ialomiţa. Astfel, doi medici din Urziceni şi alţi doi din Feteşti au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru că au acordat concedii medicale fără să deţină, la dosar, adeverinţele pacienţilor de la locul de muncă.

Lacrimi şi ameninţări
Sancţiunile nu au fost acceptate fără un cor de critici sau chiar de ameninţări, din partea medicilor, în cauză. Dacă în cazul doctorilor de sex feminin, amenzile au fost însoţite de lacrimi şi plânsete, în cazul bărbaţilor lucrurile au fost „condimentate“ cu ameniţări şi contestaţii.

 „Doamnele medic au fost mai slabe de înger şi au plâns pe rupte, încercând să ne impresioneze să nu aplicăm amenzile. În schimb, bărbaţii au trecut la ameninţări de genul că vor emigra în alte ţări din cauza sistemului de legi, din România, care îi îngrădeşte“, spune Mihai Geantă, directorul CJAS Ialomiţa.

Într-un final, unii medici au plătit amenda  în 24 de ore, pentru a scoate din buzunar doar jumătate din sumă. Alţii, mai supăraţi, nu au plătit şi consideră aceste sancţiuni un abuz.

„Sancţiunea aplicată de CJAS este, de fapt, un abuz! A fost aplicată înainte ca ordinul respectiv să fi fost publicat în Monitorul Oficial! În condiţiile astea, se loveşte de nulitate!“, declară unul din medicii amendaţi de Casa de Sănătate.

„Sancţiunile sunt dure, dar asta a fost şi scopul lor. Să sperie medicii, pentru a nu mai acorda concedii medicale. Scopul a fost atins, pentru că numărul concediilor medicale a scăzut drastic în ultimile zile. Chiar şi eu nu am mai dat decât un concediu“, spune şi Mihai Lungu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie Ialomiţa.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite