Slobozia: Parcările pentru taximetre, supraaglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriștii sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să stea înghesuiți, în stații
Taximetriștii sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să stea înghesuiți, în stații

Şoferii de taxi din Slobozia îşi dispută, pe lângă clienţii din ce în ce mai puţini, şi locurile de parcare din staţii. Şoferii sunt revoltaţi că nu au unde să îşi parcheze maşinile în aşteptarea clienţilor. Oamenii acuză autorităţile locale că au amenajat prea puţine locuri de staţionare. În replică, edilii spun că lourile amenajate sunt arhisuficiente.

În Slobozia, sunt amenajate 120 de locuri de aşteptare pentru taximetre, în vreme ce străzile oraşului sunt străbătute zilnic de peste 200 de astfel de maşini. La orele amiezii, în staţia de taxiuri de la Gară şoferii abia reuşesc să găsească un loc de staţionare.

Gara, zona cea mai glomerată

Parcarea este plină ochi de maşini. Fiecare taximetrist se chinuie să îşi facă loc mai în faţă, în speranţa că aşa ar putea să convingă vreun client rătăcit să se urce în autoturismul lui. La un moment dat, patru persoane aleg un taxi. Şoferul încearcă o manevră să iasă din staţie, însă nu reuşeşte. Un coleg de breaslă îi taie calea în încercarea de a-şi întoarce autoturismul pe care îl conduce.

Instant, şoferii încep să claxoneze cu disperare, gonind câţiva câini vagabonzi care se aciuaseră lângă un autobuz aflat în apropiere. Speriate, patrupedele o iau la goană. „S-au înmulţit maşinile astea precum ciupercile după ploaie. Abia ai loc să respiri aici. Faci mai bine de cinci minute până când reuşeşti să ieşi din staţie“, spune Vasile Tudor (47 ani), un alt taximetrist din zona Gării. S-a săturat să aibă probleme în fiecare zi cu staţionarea. „În oricare staţie ai merge, peste tot sunt aceleaşi probleme. Mereu avem discuţii între noi. Sunt prea multe maşini şi tocmai de aceea mai iese cu scandal uneori“, spune taximetristul.

În replică, autorităţile locale spun că numărul locurilor de parcare este unul arhisuficient în momentul de faţă şi că şoferii nu au niciun motiv să se revolte. „Numărul autorizaţiilor eliberate se încadrează în prevederile legale. Este imposibil de spus că taximetriştii nu au unde să îşi lase maşinile“, a declarat Doiniţa Grapă, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare din Slobozia.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite