Slobozia: Parcări cu plată şi program pentru şoferii responsabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria scoate la mezat, în primăvară, parcările din jurul blocurilor din oraş. Şoferii dornici vor trebui să achite o taxă anuală şi să respecte un program orar.

Autorităţile locale au demarat un proiect prin care intenţionează să amenajeze, în această primăvară, în jurul blocurilor spaţii de parcare, pe care, apoi, să le concesioneze şoferilor interesaţi. Banii încasaţi vor ajunge la bugetul local.

Fiecare maşină, la locul ei


Prin această iniţiativă, reprezentaţii Primăriei Slobozia speră ca astfel conducătorii auto să fie mult mai responsabili şi mai atenţi cu privire la locurile în care îşi lasă maşinile. „Pentru şoferi, beneficiile sunt multiple. Fiecare va avea locul său unde să îşi poată parca maşina, iar incidentele nedorite vor fi astfel evitate din start“, spune Alexandru Stoica, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Slobozia.

image

Viitoarele locuri de parcare vor avea o lăţime de 2,5 metri şi o lungime de 5 metri. De asemenea, vor fi delimitate cu ajutorul unor benzi albe trasate pe beton, iar în dreptul fiecărui loc va fi montată câte o tăbliţă incripţionată cu numărul de înmatriculare al maşinii care îl va ocupa.

Evident, pentru a putea beneficia de un astfel loc de parcare, fiecare şofer trebuie să achite o taxă de concesiune, estimată în present la aproximativ 200 de lei pe an. Mai mult, respectivele locuri vor putea fi folosite doar după un anumit interval orar, cuprins între 17.00 şi 07.00. „Prin aceste locuri de parcare, încercăm să îi disciplinăm pe şoferi,. Mulţi dintre ei au garaje, dar preferă să îşi ţină maşinile parcate în faţa blocurilor, fără să se gândească la faptul că poate cineva chiar are nevoie de respectivul loc“, motivează Alexandru Stoica ideea de amenajare şi concesionare a locurilor de parcare din jurul blocurilor din oraş.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ de astăzi  !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite