SLOBOZIA: Cristian Obrejan, dirijor de la 6 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi este director la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi dirijor al ansambului Doina Bărăganului. Ştie să cânte la vioară, chitară şi pian şi dirijează de la 6 ani.

Cristian Obrejan are 43 de ani, este căsătorit şi are 2 băieţi, unul de 14 ani, iar celălalt de 7 ani. Anul trecut, şi-a obţinut doctoratul în muzică. Este pasionat de muzică şi a contribuit enorm la ascensiunea ansambului Doina Bărăganului, pe care îl şi conduce

Dirijor la grădiniţă

Cristi Obrejan îşi aminteşte că avea înclinaţii către muzică încă de la grădiniţă şi că, tot atunci, era dirijor. „M-am născut la Ţăndărei şi aveam gădiniţa lângă fabrica de cărămidă. Privesc cu mult drag fotografiile din acea vreme“, spune Cristi.

În aceeaşi perioadă, a trecut şi prin momente delicate. „Am trecut prin momente grele la moartea tatălui meu, mai ales că aveam doar 7 ani“, rememorează cu amar violonistul.

În anul 1973, Cristi Obrejan a fost remarcat de profesorii de la Şcoala de muzică din Slobozia şi înscris, în acelaşi an, în clasa întâi la vioară. După 7 ani petrecuţi la Şcoala de muzică şi mai multe festivaluri câştigate, micuţul Cristi a fost „adoptat“ de Ana Maria Matei, şefa catedrei de vioară de la Liceul de muzică Bucureşti.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite