Slobozia: Ortanza Aron - Trăieşte în lumea cărţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai vechi bibliotecari din Bărăgan. Pasionată de lectură, a îmbrăţişat această meserie în urmă cu patru decenii. Pentru ea, cărţile sunt o parte din suflet.

Deşi ar fi trebuit să devină educatoare, a ales totuşi să intre în lumea cărţilor. Abia împlinise vârsta majoratului şi terminase liceul, în momentul în care a luat această decizie. De când se ştie cărţile i-au fost cei mai buni prieteni pe care i-a avut.

„Mie mi-au plăcut foarte mult cărţile. Şi în copilărie şi în adolescenţă citeam foarte mult. Sunt îndrăgostită de lectură“, spune bibliotecara.

Bibliotecile de la sate desfiinţate


Primii ani în meseria de bibliotecar şi i-a petrecut în comuna natală, Borduşani. A rămas surprinsă să constate cât de mult apreciau oamenii de la ţară cărţile.

Cu toate acestea, în anul 1974, a fost nevoită să ajungă la Slobozia şi să se angajeze la Biblioteca Judeţeană Ştefan Bănulescu, doarece printr-o directivă a Partidului Comunist, toate bibliotecile comunale au fost desfiinţate.

„A fost dificil pentru mine să aflu că trebuie să îmi schimb locul de muncă. Primii ani la Slobozia au fost imprevizibili, însă, cu trecerea timpului, m-am adaptat şi am decis să rămân aici“, rememorează femeia.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite