Slobozia: „Orice ar face, Băhăian nu scapă de închisoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia îi aparţine lui Alexandru Pantea, fostul avocat al mafiotului bucureştean. Avocatul spune că, deşi magistraţii ialomiţeni au decis miercuri eliberarea lui Segiu Băhăian, el nu are cum să scape de închisoare fiindcă trebuie să răspundă în faţa legii în dosarul crimelor de la Constanţa.

În exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“ Slobozia, Alexandru Pantea, fostul avocat al lui Segiu Băhăian, a explicat că orice încercare a afaceristului bucureştean de a fugi de închisoare este zadarnică.

„El tot acolo va ajunge, pentru că faptele de care este acuzat la Constanţa sunt deosebit de grave. Este vorba despre acte de omor şi instigare la omor, care se pedepsesc cu ani grei de puşcărie“, a declarat avocatul Alexandru Pantea, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“ Slobozia.

Două dosare

Miercuri, magistraţii au decis revocarea arestării preventive în cazul afaceristului şi al complicilor săi, pentru infracţiunile economice de care aceştia sunt acuzaţi. Astăzi, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti decid dacă Băhăian şi complicii săi vor rămâne sau nu după gratii în dosarul infracţiunilor economice. „În dosar, s-a specificat faptul că infracţiunile săvârşite sunt înşelăciuni. Noul Cod Penal prevede o scădere a pedepselor pentru acest tip de infracţiuni. Mai mult decât atât, procurorii care au investigat cazul nu au cum să demonstreze că Sergiu Băhăian şi complicii săi au făcut parte dintr-un grup organizat. Ei au toate şansele să fie puşi în libertate“, adaugă Alexandru Pantea.

Totuşi, chiar dacă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor decide eliberarea sa, Sergiu Băhăian va trebui să răspundă în faţa legii pentru crimele pe care este învinuit că le-a comandat la Constanţa. Dosarul se află în lucru pe masa magistraţilor de la malul mării, încă de la începutul anului, când Băhăian a fost arestat.

Motivaţii

Alexandru Pantea  spune că a luat decizia de a-l reprezenta pe Băhăian la procesele deschise pe numele inculpatului din respect pentru tatăl acestuia.
„Generalul Duică, tatăl lui Sergiu Băhăian, era prieten apropiat cu mine. El susţinea că Sergiu Băhăian era fiul său nelegitim. Din respect pentru el, am decis să îl apăr pe Sergiu“, adaugă avocatul Alexandru Pantea.

Ruptura dintre avocatul Alexandru Pantea şi clientul său s-a produs în urmă cu aproape cinci luni, după patru reprezentări în faţa instanţei. „Am fost acuzat că Elena Udrea mi-a dat bani ca să îl reprezint pe Sergiu Băhăian. Nu este adevărat. Aşa că am luat decizia de a renuţa la acest dosar“, susţine Alexandru Pantea.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite