Slobozia: Oraşul îmbracă haine de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au lucrat de zor la împodobirea oraşului Foto: Mădălin Sofronie
Muncitorii au lucrat de zor la împodobirea oraşului Foto: Mădălin Sofronie

În tot oraşul, se lucrează de zor la împodobirea străzilor cu ornamente şi instalaţii pentru sărbătorile de iarnă, care bat la uşă. Dacă celelalte străzi ale oraşului vor fi ornate cu podoabele folosite şi anii trecuţi, pe bulevardul Matei Basarab îşi vor face apariţia ghirlandele ecologice. Acestea au montate leduri speciale, care au un consum redus de energie electrică.

Oraşul se pregăteşte de sărbători

Oraşul a fost împodobit cu ghirlande, steluţele, oameni de zăpadă şi brăduţi luminoşi. La fel ca şi spiriduşii Moşului, muncitorii au început să pregătească din timp Slobozia pentru sărbătorile de iarnă. Până aproape de lăsarea serii, oamenii au încercat să „îmbrace“ tot municipiul în „straiele“ luminoase. Cu ajutorul unei macarale, au reuşit să monteze fiecare ornament în parte şi să îl agaţe de stâlpii de curent.

Cu toate acestea, mai au încă de lucru, însă, speră ca de Moş Nicolae tot oraşul să fie pregătit pentru sărbătorile de iarnă. „Vrem ca pe data de 6 decembrie să putem pregăti tot oraşul de sărbătoare. Până în momentul de faţă, am reuşit să împodobim doar jumătate din cele mai importante artere ale oraşului“, a declarat Ion Ştefan, directorul Direcţiei de Administrare a Domniului Public, din cadrul Primăriei municipiului Slobozia.

Ornamente ecologice în centru

Autorităţile locale le-au pregătit cetăţenilor oraşului o mare surpriză. Anul acesta, de săbători, Slobozia va fi împodobită cu ornamente speciale. Aduse tocmai din Hunedoara, noile ghirlande sunt ecologice şi au un cosum redus de energie electrică. Podoabele au peste 22 de metri lungime şi sunt ornate cu oameni de zăpadă, ţurţuri luminoşi şi baghete viu colorate. Noile ornamente de Cărciun au fost achiziţionate la preţul de 50.000 de lei şi vor împodobi bulevadul Matei Basarab, principala arteră a oraşului.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite