SLOBOZIA: Oraşul, paralizat de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetarii au fost în grevă generală. Ei sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25%. Funcţionarii publici, profesorii şi angajaţii din Sănătate au blocat astăzi activitatea instituţiilor publice.

Oamenii care au avut nevoie de o adeverinţă de la Primărie sau de un consult medical în ambulatoriul de specialitate au găsit uşile închise. Au fost sfătuiţi să revină mâine. Salariaţii din mediul privat s-au alăturat bugetarilor şi au recurs la o grevă de solidaritate. Ei au purtat banderole albe în semn de protest. Pe lângă administraţie şi spitale, nici şcolile nu au fost deschise astăzi. Majoritatea elevilor au fost trimişi acasă. Unele şcoli sunt în grevă pe o perioadă nedeternimată, iar altele vor relua cursurile de mâine, cu rezerva că joi ar putea recurge din nou la forme de protest.

Proteste la spital
Peste 600 de sindicalişti de la Spitalul Judeţean Ialomiţa au intrat astăzi în grevă generală. Ei au ieşit în curtea spitalului, „înarmaţi“ cu fluiere şi talăngi, cerând-şi drepturile salariale şi demisia Guvernului.
Penitenciarul, în grevă
Penitenciarul Slobozia a intrat în grevă generală la ora 0 şi 10 minute şi va renunţa la această formă de protest la ora 23 şi 50 de minute. „În cursul zilei de astăzi, nu va funcţiona normal decât paza Penitenciarului, supravegherea pe secţii şi aigurarea utilităţilor de minimă necesitate. Nu se vor escorta deţinuţii, nu vor avea activităţi educative, culturale şi sportive, iar programul de vizită şi corespondenţă este redus la 4 ore“, spune Romulus Gherghina, liderul Cartel Alfa.
Primăria, cu uşile închise
Întreaga activitate din cadrul Primăriei municipiului Slobozia a fost astăzi paralziată. Toţi cei peste 500 de angajaţi din cadrul instituţiei au protestat faţă de măsurile guvernanţilor de a reduce salariile bugetarilor cu 25%. Cei care au mers, totuşi, la muncă, nu au intrat în birouri, ci au rămas afară.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite