Slobozia: Operaţiunea Golf, se strânge laţul în jurul traficanţilor de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii britanici au arestat marţi alţi opt membri ai reţelei de traficanţi de minori din Ţăndărei, acuzaţi că au prejudiciat statul britanic cu 800.000 de lire sterline.

The Guardian, The Sun şi Daily Mail notează că escrocii s-au folosit de documente false de rezidenţă şi referinţe de la locuri de muncă pe care nu le aveau, pentru a solicita şi a beneficia de ajutoare sociale. Mafioţii şi-au recunoscut faptele şi s-au ales cu pedepse între patru săptămâni şi patru ani şi opt luni de închisoare.

Poliţiştii britanici susţin că Teluş Dumitru este cel mai important membru al unei grupări de romi din sud-estul României, acuzată de trafic cu copii. Teluş Dumitru este acuzat că a falsificat documente pentru a obţine numere de asigurare socială, folosite apoi pentru a cere ajutoare sociale. Mafioţii obţineau banii prin prezentarea de certificate de naştere şi fotografii ale unor copii care fie nu existau, fie erau victime ale traficului uman. Din locuinţa mafiotului, din Birmingham, poliţiştii britanici au confiscat 41 de scrisori false către Ministerul britanic de Interne, peste 30 de certificate de naştere româneşti - majoritatea necompletate - şi referinţe false.

„Ori părinţii sunt complici ai traficanţilor, ori sunt intimidaţi şi forţaţi de mafioţi să îşi trimită copii la cerşit. De obicei, însă, membrii grupării mergeau la familiile cu un trai modest şi le promiteau părinţilor că vor găsi locuri de muncă pentru copiii lor, pe care mai apoi îi trimiteau pe străzi, la cerşit sau la furat“, spune inspectorul de poliţie Colin Carswell, citat de presa britanică.

Sentinţele pronunţate

Magistraţii Tribunalului Southwark Crown s-au pronunţat în acest caz, împărţind pedepse pentru infractorii care şi-au recunoscut faptele în faţa autorităţilor. Astfel, liderul Teluş Dumitru (36 de ani) s-a ales cu o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare, în vreme ce soţia sa, Ramona (33 de ani), a primit doar doi ani de închisoare. De asemenea, sora sa, Claudia Radu (35 de ani), va petrece următoarele şase luni după gratii, la fel cum o va face şi tatăl său, Ion Stoica (56 de ani). Cumnatul Claudiei, Adrian Radu (33 de ani), va rămâne încarcerat timp de un an, în vreme ce Marian Gheorghe îşi va petrece următoarele 28 de luni în spatele gratiilor.

Dorina Dumitru (38 de ani), sora lui Teluş, şi Ion Lincan (35 de ani) s-au ales cu pedepse de un an şi opt luni şi, respectiv, patru săptămâni de detenţie. Alături de cei opt infractori, a fost arestat şi Abdel Lemsatef (66 de ani), şeful unui şantier de construcţii din Marea Britanie, după ce acesta a recunoscut că a furnizat grupării infracţionale adeverinţe false din care rezulta că infractorii erau angajaţi pe şantierul respectiv.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite