Slobozia: O nouă dispută între rude şi autorităţi după moartea tinerei Cristina Călin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de numai 13 ani a trecut în nefiinţă la începutul acestei veri, după ce s-a înecat în râul Ialomiţa, în zona Alexeni, alături de prietena sa, Claudia Varga. Deşi au trecut trei luni de la tragedie, trupul neînsufleţit al Cristinei Călin încă nu a fost descoperit. Rudele încă mai cred că aceasta este în viaţă. Mai mult decât atât, arată cu degetul către autorităţile locale, care au retras ilegal, spun ele,

Au rămas fără alocaţie

Micuţa Cristina Călin se afla în grija bunicii şi a unchilor săi. Oamenii au luat-o în plasament pe fetiţă, după ce mama sa a abandonat-o şi a plecat în străinătate. Bunica micuţei, Lavinia Caba, primea un ajutor din partea autorităţilor locale, de aproximativ 200 de lei, pentru faptul că îi purta de grijă. Odată cu dispariţia micuţei, primăria a retras sprijinul financiar.„Imediat după ce fata a dispărut, nu am mai primit banii de la primărie. Au zis că a murit şi că acesta este motivul pentru care ne-au retras banii. Nouă nu ne-au dat niciun act prin care să justifice acest lucru“, spune unchiul micuţei Cristina.

În replică, reprezentanţii autorităţilor locale susţin că demersul întreprins a fost cât se poate de legal. „Dosarul a fost suspendat, nu eliminat. Ei trebuiau să aducă o adeverinţă de la şcoală, prin care să demonstreze că a fata terminat cursurile şcolare. Mai mult decât atât, era nevoie şi de o dovadă că fata se află în grija lor. Nu au adus aceste documente“, a explicat Carmen Prună, asistent maternal în cadrul primăriei Alexeni.

„Pompierii nu au riscat“

Drama prin care trece familia micuţei Cristina Călin este cu atât mai mare cu cât trupul copilei nu a fost recuperat nici acum. I-au făcut toate rânduielile creştineşti, însă dovada clară că micuţa nu mai este nu au primit-o nici acum. Echipele de intervenţie au căutat trupul neînsufleţit al Cristinei timp de aproape două săptămâni. Toate eforturile au fost, însă, în zadar. „Ar fi trebuit să caute mai mult. Au zis că zona este foarte periculoasă chiar şi pentru scafandri şi că ei nu se riscă să intre în apă. Au zis că e prinsă între crengi“, rememorează Ion Dumitru (35 ani), unchiul micuţei Cristina. Omul mai spune că pompierii militari ar fi putut să cerceteze mai bine zona, însă au refuzat.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite