Slobozia: O mamă de 18 ani, la un pas să îşi ucidă pruncul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conştientă că nu trebuie folosească apa din fântână pentru consum, adolescenta şi-a băgat bebeluşul în spital, după ce i-a preparat acestuia hrană cu apă infestată cu nitriţi.

Un bebeluş de două luni a ajuns aseară, de urgenţă, la spital, după ce a fost intoxicat cu apa din fântâna din curte, pe care mama lui a folosit-o la prepararea laptelui praf.

Otrăvit cu biberonul

Marian avea febră puternică, tuşea foarte tare şi prezenta o culoare vineţie a pielii. După ce l-au supus analizelor medicale, medicii au declarat că micuţul fusese intoxicat cu nitriţi, care nu permiteau sângelui să oxigeneze ţesuturile. Mama micuţului, Ana Maria Cobulă, spune că, de fiecare dată când îi prepară bebeluşului biberonul cu lapte praf, foloseşte apă de la fântâna din curte. „Eu îi fac mereu biberonul cu apă de la fântână, pentru că nu am pompă. Bem şi noi, ăştia mari, dar nu avem nimic“, recunoaşte tânăra mămică.

Medicii, în alertă

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgeţă Slobozia l-au izolat imediat pe Marian într-una din rezervele secţiei de Pediatrie. În afara problemelor provocate de intoxcaţia cu nitriţi, micuţul a fost diagnosticat şi cu pneumonie. „Din fericire, a fost adus la timp la spital. Pneumonia, coroborată cu această inoxicaţie, ar fi putut să-i pună viaţa în pericol. În momentul de faţă, este stabilizat, dar îl vom ţine sub observaţie“, a declarat medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Apa de fântână, infestată

Apa din puţurile contruite de localnicii din Gheorghe Doja este infestată cu nitriţi. Pentru a nu pune în pericol vieţile cetăţenilor, autorităţile locale au interzis, acum un an, consumul de apă din fântâni şi au amenajat o nouă reţea de apă.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite