Slobozia: O familie de tineri se chinuie să supravieţuiască din indemnizaţia de creştere a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei, Georgiana(20 de ani), Marian(23 de ani) şi Sabina(patru luni) trăiesc doar din indemnizaţia de 600 de lei, pe care o primesc lunar de la stat pentru creşterea copilului.

Cei 600 de lei sunt insuficienţi pentru ca Georgiana Brezeanu să îşi poată îngriji fetiţa de numai patru lui. Tînăra nu are un loc de muncă. Împreună cu soţul său, supravieţuiesc doar din ceea ce cultivă în curte. Dacă ajutorul de la stat se va micşora, vor rămâne fără bani.

Suferinţa unei mame

La cei 20 de ani ai săi, Georgiana Brezeanu a adus pe lume, cu patru luni în urmă, primul său copil. Este vorba de micuţa Sabina Sara Veronica  În familia Brezeanu, fiecare zi este, însă, o cumplită luptă pentru supravieţuire. Georgiana şi soţul său, Marian, cu trei ani mai în vârstă, nu au, în afara indemnizaţiei de creştere a copilului, nicio altă sursă de venit.

Au încercat să-şi găsească un loc de muncă, dar lipsa studiilor a fost un impediment major pentru cei doi tineri. Georgiana a făcut doar şcoala generală, iar Marian, după gimnaziu, două clase de profesională.

De când vestea că indemnizaţia pentru creşterea copilului se va micşora, soţii Brezeanu se întreabă ce le va aduce ziua de mâine.

„Nu ştiu cum o să ne descurcăm. E tare greu în ziua de azi“, spune femeia, cu ochii în lacrimi.

Rudele au părăsit-o în momentul în care a decis să plece de acasă şi să îşi întemeieze o familie. Nu vrea să deschidă acest subiect, l-a închis pentru totdeauna în momentul în care a plecat de acasă, împreună cu actualul ei soţ.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite