O elevă de 17 ani, din Ţăndărei, susţine că a fost exmatriculată de la şcoală fără motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a XII-a la Liceul „Paul Georgescu“ din Ţăndărei, Magdalena Dumitru,  a fost dată afară de la şcoală zilele trecute din cauza absenţelor nemotivate, 70 la număr. Chiar dacă par puţine, absenţele nemotivate din catalog admise de regulamentul şcolar sunt de cel mult 40.

Totul a fost legal

Eleva Magdalena Dumitru  a ajuns la Liceul Teoretic Paul Georgescu din Ţăndărei la, după ce s-a transferat, la începutul anului şcolar, de la Liceul Carol I din Feteşti. De cânt a păşit în şcoală şi până în clipa în care a fost dată afară, a chiulit într-una. Potrivit regulamentului şcolar, limita maximă de absenţe nemotivate admise în catalog este de 40. Magdalena Dumitru trecuse peste acestă limită demult. Ca să o disciplineze, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ s-a întrunit pentru a analiza această situaţie. După câteva ore de dezbateri, eleva a fost chemată să semneze o hârtie prin care se angaja să nu mai lipsească.

„Am chemat-o împreună cu doamna dirigintă şi am încercat să o ajutăm rugând-o să-şi ia un  angajament, în scris, că nu va mai absenta nemotivat, dar, în ciuda a ceea ce a semnat, a continuat să fugă de la ore„, declară Rita Chiş, directorul Liceului Teoretic „Paul Georgescu„ din Ţăndărei.
Chiuluri sută la sută

Deşi în faţa consiliului de administraţie al şcolii eleva a declarat că pleca de la ore ca să aibă grijă de bunica bolnavă, care stă într-o comună de lângă Ţăndărei, catalogul o contrazice. Absenţele pe care le avea erau sporadice. Practic Magdalena Dumitru, fugea de la cursuri după cum avea chef.

„Ea nu absenta toată ziua de la şcoală. Avea o absenţă într-o zi, două în alte zile, mai ales că nu sunt neapărat la prima sau la ultima oră. E clar că sunt chiuluri„, mai adaugă directorul liceului din Ţăndărei, Rita Chiş. Profesorii nu au dorit să facă acest lucru, însă de teama unor precedente au luat hotărârea de a o exmatricula pe minora de 17 ani.


Îşi teroriza colegii

Eleva nu numai că fugea de la ore, însă în momentele în care apuca să mai stea în clasă îşi teroriza colegii. Le vorbea foarte urât şi ţipa la ei ca să o lase în pace, deşi aceştia nu o deranjau cu nimic. „Era foarte sigură pe ea. Nu suporta să îi zicem nimic. Şi la ore le răspundea foarte urât domnilor profesori. Ea zice că nu chiulea dar, am văzut-o cu ochii mei cum umbla prin oraş„ este de părere Mădălina Cojanu ( 17 ani), una dintre colegele de clasă a Magdalenei Dumitru.

În toată clasa eleva problemă nu a avut nici un prieten. Se muta din bancă în bancă şi nu avea stare.„Ea niciodată nu şi-a dat interesul să înveţe ceva. Acum spunea că nu mai are chef de nimic pentru că se apropie vacanţa, dar personal, când mai stătea pe la ore, nu era deloc atentă. Se uita pe geam, se lua la ceartă cu ceilalţi colegi, chiar în timp ce domnii profesori ne vobeau despre lecţie“,  mai adaugă o altă colegă a fetei, Teodora Iacob ( 18 ani)

Eleva pledează nevinovată

Chiar dacă este arătată cu degetul şi de colegi şi de cadrele didactice, eleva problemă de la Liceul Paul Georgescu din Ţăndărei, susţine sus şi tare că este nevinovată şi că decizia de exmatriculare nu este deloc justificată. Ea a adus scutiri medicale şi s-a învoit, cu acordul profesorilor, ca să plece să aibă grija de bunica ei. Restul absenţelor nici măcar ea nu ştie cum au reuşit să apară în catalog şi să nu poată fi motivate.

 „M-au exmatriculat fără motive. E drept că am absenţe însă pentru fiecare am şi câte o justificare, n-am plecat de la şcoală niciodată de capul meu. Chiar şi acasă am vorbit cu mătuşa la care stau şi i-am zis unde am fost şi ce am făcut„, se răsteşte Magdalena Dumitru, în timp ce stătea rezemată de poarta unităţii de învăţământ. Mai mult decât atât, tânăra susţine că şi la şcoală anunţa când trebuia să plece. Tânăra spune că va merge chiar şi la Ministerul Educaţiei să depună plângere pentru nedreptatea care i s-a comis.

„Mă voi lupta să le arăt tuturor că sunt nevinovată. Am mers şi la Inspectoratul Şcolar, mă duc şi la Ministerul Educaţiei. Aşa ceva nu este posibil, să mă dea afară de la şcoală exact acum când vine vacanţa“.
Eleva se va întoarce la şcoală la toamnă însă va fi nevoită să repete din nou clasa aXIIa.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite