Slobozia: Noul spital din Fetești a înghiţit 15 milioane de euro în 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două decenii de tergiversări, clădirea noului spital din municipiul Fetești va fi finalizată în totalitate, în această toamnă. Costurile acestei construcții depășesc 60 de milioane de lei.

Noul spital va avea 150 de paturi și va oferi condiții moderne atât din punct de vedere sanitar, cât și al aparaturii medicale. Pacienții vor putea să beneficieze de aceste condiții abia în primăvara anului viitor, după ce unitatea va fi dotată cu mobilier și aparatură medicală.

Spitalul, armă în campanile electorale
Ideea construirii unui nou spital în orașul de pe malul Dunării a încolțit în mintea politicienilor și consilierilor locali încă din 1990. De cele mai multe ori, numele acestui proiect era pe buzele politicienilor locali doar în campaniile electorale. Anii au trecut și la sfârșitul anilor ‘90 abia era turnată fundația, deși spitalul trebuia ridicat cu mult timp înainte.

După această dată, la noua construcție a spitalului din Fetești, lucrările au fost sistate, din lipsă de fonduri. Abia în urmă cu trei ani, Ministerul Sănătății și-a aplecat privirea și asupra acestui proiect medical din Fetești. Astfel, au început să fie alocați bani, a fost contractat constructorul local, SC Constrif, iar proiectul a început să prindă contur.

„Adevărul este că mulți dintre feteșteni nu credeau că acest spital va prinde viață cândva. Și încrederea mea în acest proiect începuse să se știrbească de-a lungul anilor și a sutelor de promisiuni eșuate. Dar, vorba zicalei «mai bine mai târziu, decât niciodat㻓, spune dr. Stelian Barcari, directorul spitalului municipal Fetești.

Inaugurare în noiembrie
Pentru ridicarea și utilarea spitalului din Fetești, au fost alocate 63 de milioane de lei, 53 dintre acestea fiind rezervate pentru construcția clădirii, utilaje, aparatură și montaj. Până în acest moment, s-a primit suma de 46 de milioane, urmând ca restul de 17 milioane de lei să fie virate în acest an.

„Sunt asigurări de la Minister că vom avea acești bani, anul acesta. Este ultimul an când putem beneficia de fonduri, pentru că de la anul nu mai primim niciun leuț. În noiembrie, spitalul trebuie predat de constructor la cheie și se pare că așa va fi. Chiar dacă, între timp, TVA-ul s-a mărit, ne încadrăm în suma promisă. Din cele 17 milioane de lei, aproximativ 10 vor merge pentru achiziționarea de aparatură medicală și mobilier“, spune directorul Stelian Barcari.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite