Slobozia: Nou-născuţii rămân fără lapte praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordarea laptelui praf după criterii medicale, nu sociale lasă sute de bebeluşi fără acest produs. Noile norme se răsfrâng asupra a trei sferturi dintre nou-născuţi. În vreme ce reprezentanţii Ministerului sănătăţii susţin că prin această măsură încurajează alăptarea, proaspetele mămici sunt îngrijorate. Conform estimărilor, modificarea normelor în domeniu va reduce la un sfert numărul beneficiarilor.

Venită din comuna călărăşeană Dragalina tocmai la Slobozia, pentru a-i da naştere micuţei Maria-Rebeca, Georgiana Năstase (25 de ani) nu a primit tocmai bine vestea că, în urma noilor criterii de acordare a laptelui praf, bebeluşul său ar putea rămâne fără acest produs.

„Era foarte necesar laptele praf pentru hrana copilului. Era de mare ajutor. Acum, dacă rămânem fără el, o să trecem la ceiuţ, chiar dacă nu e aşa de hrănitor şi sănătos. Dacă vom avea bani, vom cumpăra lapte praf din farmacii. Numai laptele praf şi scutecele ajung să coste în fiecare lună cam 500 de lei, de parcă nu erau de ajuns celelalte cheltuieli. Alţi 500 de lei se vor duce pe îmbrăcăminte, medicamente şi toate celelalte necesare pentru un bebeluş“, spune Georgiana.

Cu o zi înainte să se externeze, tânăra priveşte îngrijorată spre viitor. „Eu nu am fost angajată, aşa că nu primesc bani pentru creşterea copilului. Soţul, la fel şi el. Nu este angajat nici el. Singurii bani pe care putem să ne bazăm în momentul de faţă sunt cei 200 de lei din alocaţia copilului. Atât. Nu ştiu ce vom face cum o să ne descurcăm. Vom face sacrificii peste sacrificii şi vom încerca să-i asigurăm fetiţei cele necesare“, explică tânăra mămică.

În farmacii, preţul laptelui praf variază între 20 şi 100 de lei, în funcţie, printre altele, de gramaj, compoziţie şi firma producătoare.

Lapte praf insuficient
Nici la Direcţia de Sănătate Publică situaţia nu este deloc una roz. Stocul de lapte praf existent va fi epuizat în maximum trei luni.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite