Slobozia: Ninsoarea dă traficul peste cap: opt tamponări pe Autostrada Soarelui din cauza zăpezii depuse pe şosea / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de faţă, pe toată lungimea Autostrăzii Soarelui stratul de zăpadă depus pe carosabil depăşeşte un centimetru. Drumarii împrăştie material anti-derapant.

UPDATE: ora 19.00 - În Ialomiţa, continuă să ningă. Deşi zăpada acoperă carosabilul, în momentul de faţă, pe drumurile naţionale nu sunt probleme în trafic. Drumarii acţionează în permanenţă şi dau asigurări că vor interveni pe tot parcursul nopţii, astfel încât şoferii să poată circula în cele mai bune condiţii.

UPDATE: ora 18.05 - Pe Autostrada Soarelui şi drumurile naţionale din Ialomiţa, zăpada continuă să se depună, în acest moment stratul de nea ajungând la doi centimetri. Drumarii acţionează pe toate segmentele rutiere pentru îndepărtarea omătului de pe carosabil. „Din fericire, nu s-au înregistrat evenimente rutiere. Suntem pe poziţii şi pregătiţi să acţionăm acolo unde situaţia o va cere“, spun reprezentanţii secţiei Drumuri Naţionale Ialomiţa. În momentul de faţă, în Ialomiţa ninge slab, iar vântul suflă cu 20-40 de kilometri pe oră. Termometrele înregistrează o valoare de 0 grade Celsius.

UPDATE: ora 16.50 - La această oră, pe drumurile care tranzitează judeţul Ialomiţa se patrulează şi se acţionează cu şase ATB-uri, fiind consumate deja nu mai puţin de 48 de tone de material antiderapant. În continuare, carosabilul pe majoritatea segmentelor de drum, incluzând Autostrada Soarelui, este umed. Pe alocuri, şoseaua este acoperită de un strat de zăpadă de un centimetru.

UPDATE: ora 15.55 - „În acest moment, nu este nimic schimbat. Acţionăm în continuare cu antiderapant atât în zona Griviţa-Miloşeşti, cât şi pe porţiunea Căzăneşti-Malu“, spune Mitel Grecu. Nici pe Autostrada Soarelui nu au fost semnalate alte evenimente rutiere, în afara tamponărilor de la prânz. „Se acţionează pe A2, iar drumarii împrăştie material antiderapant“, a declarat subinspectorul Laurenţiu Dicu, din cadrul Infotrafic.

UPDATE: ora 14.55: În acest moment, pe Autostrada Soarelui drumarii îndepărtează zăpada depusă pe şosea. Traficul se desfăşoară normal. „Nu au mai fost înregistrate evenimente în trafic. Circulaţia se desfăşoară normal“, spune subinspectorul Laurenţiu Dicu, din cadrul Centrului Infotrafic.

UPDATE: ora 14.30: Drumarii continuă să acţioneze cu utilajele de deszăpezire şi împrăştie material antiderapant pe raza localităţilor Griviţa şi Miloşeşti. De asemenea, aceştia acţionează şi pe DN2, la Căzăneşti şi Malu. „La Griviţa şi Miloşeşti, am trimis cel de-al doilea utilaj. Acum, intervenim la Căzăneşti şi Malu. Situaţia este sub control, nu au fost înregistrate evenimente nedorite“, spune Mitel Grecu.

UPDATE: ora 14.00: În acest moment, ninge slab pe Drumul Naţional 2A, între kilometrii 16 şi 35, dar şi pe Drumul Naţional 21, care leagă municipiile Slobozia şi Brăila. Lucrătorii de la Drumuri sunt pregătiţi să intervină pe aceste artere de ciculaţie cu toate ulilajele din dotare. „Avem nouă utilaje, cu ajutorul cărora vom interveni pe toate drumurile cu probleme. Să sperăm că vremea nu se va înrăutăţi“, a declarat Mitel Grecu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Ialomiţa.

UPDATE: ora 13.40: Şoferii trebuie să ţină piept ninsorii şi pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul ialomiţa. Pe DN2C, şoseaua care face legătura între municipiile Slobozia şi Buzău, drumarii au intervenit între localităţile Griviţa şi Miloşeşti, pentru îndepărtarea zăpezii aşternute pe carosabil şi au împrăştiat material antiderapant. „Toate utilajele noastre sunt pregătite să intervină. Până acum, am îndepărtat zăpada doar între Griviţa şi Miloşeşti“, spune Mitel Grecu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Ialomiţa.

Din cauza vremii nefavorabile, pe Autostrada Soarelui au avut loc opt tamponări. Şoferii mai multor autoturise care fie nu au repectat distanţa corespunzătoare între maşini, fie s-au angajat în depăşiri fără să se asigure, s-au ciocnit şi au ajuns în şanţ.


Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite