Slobozia: Nina Precup-Vâlcea – Din dragoste pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre medicii pediatri ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia de peste 25 de ani. Dorinţa de a alina suferinţa copiilor a fost motivul pentru care a îmbrăţişat această meserie.

Pe coridoarele secţiei de Pediatrie a spitalului de la Slobozia, medicul Nina Precup Vâlcea  dă câteva sfaturi unei mămici al cărei copil este bolnav. Îmbrăcată în halatul alb încearcă să o încurajeze pe tânăra care se află în faţa sa că starea de sănătate a micuţului ei se va ameliora în următoarele zile, dacă îi administrează corect tratamentul. „Am dorit să le acord ajutor tuturor copiilor aflaţi în suferinţă, de aceea mi-am ales această profesie. Copii sunt cele mai minunate, sincere şi candide fiinţe din lume“, mărturiseşte medicul pediatru.

„Mi-am ales singură profesia“
Se întoarce în cabinetul său şi începe să rememoreze amintirile legate de anii studenţiei. În momentul în care s-a pregătit pentru admiterea la facultate, părinţii săi au lăsat-o să decidă singură ce profesie doreşte să urmeze. Pasionată de biologie, nu i-a fost greu să aleagă Medicina.

„Părinţii mei m-au lăsat pe mine să decid drumul pe care doresc să păşesc în viaţă. Aşa că am decis să susţin examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Bucureşti. Deşi subiectele au fost dificile, am reuşit să promovez testarea“, spune medicul.

Anii de facultate au fost foatre frumoşi şi plini de muncă. Pentru că dorea să aibă mereu rezultate foarte bune la învăţătură, studia ore în şir pentru fiecare materie în parte. După terminarea studiilor de specialitate, a urmat rezidenţiatul, al cărui stagiu l-a efectuat la două dintre cele mai mari spitale din Bucureşti. Este vorba de Insitutul pentru Ocrotirea Mamei Alfred Rusescu şi Spitalul Grigore Alexandrescu. După susţinera concursului final, a fost repartizată la Spitalul Judeţean din Slobozia.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite