Slobozia: Nicolae Manta, campionul la tenis al Ministerului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subofiţerul a câştigat ultimele două ediţii ale turneului de tenis organizat de Ministerului de Interne. Nicolae Manta este plutonier adjutant la Inspectoratul de Jandarmi Ialomiţa şi are tenisul în sânge. A fost administratorul terenurilor de tenis din Slobozia mai mulţi ani şi a câştigat nenumărate concursuri de gen.

De la brutar, la jandarm

A terminat cursuri de brutar în 1981 şi s-a angajat apoi la Întreprinderea de Morărit şi Panificaţie (IMP) Slobozia, unde a rămas un singur an. Din 1982, a plecat pe postul de administrator al recent înfiinţatului, pe vremea aceea, complex de tenis. „Atât de drag mi-a fost tenisul, încât un an de zile am muncit voluntar la construcţia terenurilor de la Catedrală“, spune jandarmul. A plecat în armată şi, după un periplu pe la mai multe instituţii, ajunge în iunie 1994 la Jandarmeria din Cernavodă, înplinindu-şi astfel visul din copilărie. La sfârşitul anului 1983, Nicolae este recrutat şi îşi satisface stadiul militar la o unitate a trupelor de securitate din Bucureşti. „În armată, am păzit ambasada SUA şi domiciliul ambasadorului RFG. A fost o perioadă frumoasă, dar foarte riguroasă şi cu multe privaţiuni“, spune tenismenul. Niciodată nu a renunţat la pasiunea sa pentru tenis, ba, dimpotrivă, s-a perfecţionat continuu.

Un as al tenisului de câmp

La vârsta de 12 ani, a pus pentru prima dată mâna pe o rachetă de tenis, însă abia de la 18 ani s-a apucat de acest sport cu adevărat. „În perioada în care am lucrat la terenurile de tenis de la Catedrală, am avut ocazia să mă antrenez în fiecare zi şi să mă perfecţionez pentru concursurile ce au urmat“, spune Nicolae. S-a confruntat în numeroase concursuri cu elita sportului alb şi de fiecare dată a reuşit să obţină rezultate remarcabile. De câţiva ani, „este abonat“ la cupele concursului organizat de o bancă importantă din România, dar şi la medaliile Ministerului de Interne. A câştigat doi ani consecutiv medalia de argint, iar în ultimii doi ani a cucerit aurul.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite