Slobozia: Muzica şi dansul i-au scos din case pe oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de copii din Ilfov au venit la Slobozia pentru a susţine un spectacol inedit: contruntarea între tradiţia populară şi modernitate. Copiii au fost aplaudaţi la scenă deschisă de către public. Spectacolul a durat mai bine de două ore şi jumătate. Pentru a putea pune în scenă acest show, organizatorii au muncit mai bine de şase luni.

Premiera spectacolului a fost la Slobozia. Artiştii care  au ţinut capul de afiş au fost 150 de copii talentaţi, veniţi tocmai din judeţul Ilfov. Prichindeii au dorit să le arate tuturor că au talent şi că îşi doresc să devină vedete. Cea care a reuşit să pună bazele şi să regizeze acest spectacol este cunoscuta actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, Cristina Stamate. Ea a mers în fiecare şcoală din Ilfov şi a făcut o selecţie riguroasă a artiştilor, care au evoluat aseară pe scena amplasată în faţa Centrului Cultural „Ionel Perlea“ din Slobozia.

„Timp de şase luni de zile, am mers prin fiecare şcoală din Ilfov să îi caut pe aceşti copii minunaţi. Au urmat preselecţii peste preselcţii până când trupa de artişti a fost înfiinţată“, a declarat actriţa Cristina Stamate.

„La margine de Bucureşti“ a pus în scenă, prin multă muzică şi dans, confruntarea dintre două găşti de copii. Unii vroiau să păstreze tradiţiile şi cultura populară, ceilalţi să promoveze modernitatea. „Prin acest spectacol, am vrut să le dăm şansa copiilor care au venit să ne vadă să aleagă între tradiţie şi modernitate“, a adăugat Cristina Stamate.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite