Slobozia: Mugurel Frățilă - DJ-ul care a mixat pentru JR de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Și-a trăit cea mai mare parte din viață în jurul aparatelor de mixat, fie că a fost vorba de rudimentarul casetofon sau de cel mai modern platan din domeniu. După aproape 15 ani de mixat muzică în cluburi și discoteci din România, DJ Mugur consideră că cea mai frumoasă perioadă a muzicii dance au reprezentat-o anii ‘90.

Primul contact cu postura de DJ s-a petrecut la mijlocul anilor ‘90, în perioada când era în liceu. Alături de un bun prieten, a pus muzică într-o discotecă în localitatea Căzănești. Condițiile de mixat erau destul de precare, aveau un casetofon, dar și un CD player destul de modest calitativ. Cu toate acestea, serile de weekend se țineau cu casa închisă.

„Au fost vremuri frumoase, când lumea nu era atât de îndoctrinată de manele, nici măcar în mediul rural. Eu eram și DJ, dar monopolizqm și microfonul, din postura de MC. Țin minte că atunci nu se dădeau bani pentru dedicații, ca acum, ci erai cinstit cu o bere, o cafea sau un suc“, rememorează Mugurel. În perioada aceea, toate casetele și CD-urile cu muzică nouă trebuia să le procuri din Bulgaria, așa că lunar Mugurel făcea naveta între Slobozia și Silistra.

Mixează pentru JR de România

Imediat după această experiență, este angajat la discoteca Paradis, din Slobozia, alături de un prieten, iar în vara lui 1998 mixează două săptămâni în discoteca Ring din Costinești. Revine în Slobozia și timp de doi ani este unul din rezidenții Discotecii Nato, din complexul Hermes, condus pe atunci de fostul miliardar de carton Ilie Alexandru.

„Discoteca Nato a fost rampa mea de lansare. Fiecare seară de weekend era plină de oameni la discoteca de la Hermes. Au fost doi ani extraordinari, plini de satisfacții profesionale. Acolo, am început să mixez cu adevărat“, spune DJ-ul. După această perioadă, are colaborări cu discoteci din Eforie Nord sau Costinești, unde prestează pe toată perioada sezonului estival.

Emigrant UK

Cu toate că piața muzicală din România era în plină expansiune, în anul 2001 alege să plece în Anglia să muncească. „Am lucrat în Londra timp de trei ani, la o rețea hotelieră. Făceam de toate pentru a câștiga bani. Cu toate acestea, în majoritatea weekendurilor frecventam cluburile de renume din capitala Angliei, pentru a-i vedea la lucru pe cei mai cunoscuți DJ din lume. În perioada cât am muncit în Anglia, mi-am cumpărat și o colecție de vinyluri, cu care mă mândresc, deși nu prea le-am folosit, pentru că nu mixez pe platane“, spune Mugurel.

Revine acasă în vara lui 2004 și imediat este coptat ca rezident în Discoteca Park, din Slobozia, iar peste doi ani mizează în cluburi din Călărași, Văleni de Munte, Ploiești sau Brăila. Din anul 2009, este rezident al clubului Paprika, iar în weekendurile estivale mixează pe litoral, în cluburile Office și Kudos, în sesiunile de warm-up. În acest moment, lucrează la o piesă proprie, la care colaborează cu prietenul său Bogdan Popoiag, component al proiectului Unu.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite