Slobozia: Moş Nicolae bate la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Margareta Gore prezintă clienţilor cele mai atractive mărfuri
Margareta Gore prezintă clienţilor cele mai atractive mărfuri

Cu mai puţin de 48 de ore înainte ca Moş Nicolae să bată la uşi, febra cumpărăturilor a pus stăpânire pe locuitorii oraşului Slobozia.

Oferta magazinelor este destul de bogată şi diversificată. Dacă fetiţele îşi doresc prinţeşe care cântă şi dansează, băieţeii aşteaptă să primească de la Moşul limuzine de lux, evident de jucărie.

Vine Moş Nicolae


În timp ce copiii au început să îşi pregătească ghetuţele în aşteptarea lui Moş Nicolae, părinţii şi bunicii au luat cu asalt magazinele din oraş pentru a le oferi prichindeilor cadourile pe care aceştia şi le doresc. Cuprinşi de febra cumpărăturilor, oamenii au mers dintr-un magazine, într-altul pentru a cumpăra, fiecare după posibilităţi, cadoul mult dorit de cei dragi.

Mama micuţului George Huzu (1 an), Nicoleta Popescu (21 ani) a discutat, în prealabil, cu Moşul şi au decis de comun acord ca anul acesta băieţelul să primească o pereche de ghetuţe nou nouţe şi câteva bluziţe. Ca să îi dea un ajutor Bătrânelului, tânăra mămică a mers prin toate magazinele care comercializează articole de îmbrăcăminte pentru copii. După ce a studiat oferta, a decis să cumpere o pereche de ghetuţe la preţul de 23 de lei. „Am decis să îi cumpăr o pereche de ghetuţe şi, probabil, câteva dulciuri. Este prea mic să primească jucării“, spune tânăa mămica.

Citeşte şi: Moş Nicolae, speranţa copiilor săraci

La vremuri noi, cadouri şi mai noi

În schimb, Carla Alexandru (31 ani) a luat-o pe micuţa Ioana (5 ani) şi au pornit împreună să caute cadourile propuse de Moş Nicolae. De la an, la an, mămica este tot mai surprinsă de oferta bogată a magazinelor. Locul dulciurilor pe care părinţii le găseau în ghetuţe a fost luat acum de cele mai sofisticate jucării. Maşinuţe teleghidate, care se transformă în roboţi, păpuşi care ştiu să danseze, jucării de pluş care cântă şi multe altele.

Acum, Carla îşi aduce aminte cu nostalgie de „vechile“ cadouri pe care obişnuia să le primească din partea Moşului. „Cu toate că ne doream o sumedenie de lucruri, nu primeam foarte multe. Doar câteva dulciuri şi portocale“, rememorează Carla. În schimb, Ioana este foarte pretenţioasă. Ar dori ca Moşul să îi lase în ghetuţe cât mai multe jucării. „Îmi doresc o păpuşă şi un set cu bucătărie, pentru că vreau să o învăţ să facă de mâncare. Am fost cuminte şi sigur Moş Nicolae nu mă va uita“, spune micuţa Ioana.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite