Slobozia: Moş Crăciun a venit mai devreme la copiii instituţionalizaţi din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun s-a fotografiat cu toţi copiii din centrele de plasament Foto: Mădălin Sofronie
Moş Crăciun s-a fotografiat cu toţi copiii din centrele de plasament Foto: Mădălin Sofronie

Copiii aflaţi în centrele de plasament din oraş  l-au primit, astăzi, în vizită pe Moş Crăciun. Aşezaţi în preajma bradului împodobit, micuţii i-au cântat moşului colinde.

Vestea venirii moşului i-a bucurat pe copiii şi adolescenţii insituţionalizaţi. Îmbrăcaţi în costume populare, ei au reuşit să aducă mai aproape de inimile celor prezenţi atmosfera de sărbătoare. După ce au împodobit cu grijă bradul, toţi l-au aşteptat pe Moş Crăciun.

În momentul în care bătrânelul cu barbă albă, venit tocmai din Laponia, a intrat pe uşă, gazdele au început să aplaude şi să cânte colinde. Alexandru Sârbu (16 ani) a fost cel care a deschis spectacolul dedicat sărbătorilor de iarnă, organizat în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa. Adolescentul a învăţat să cânte colinde la biserica la care merge. În momentul în care a primit punga cu cadouri, el şi-a pus o dorinţă. Tânărul vrea să ajungă un cântăreţ cunoscut. „Toată lumea îmi apreciază vocea. Mi-aş dori să îmi pot duce talentul mai departe. Sper că Moşul a înţeles dorinţa mea“, a spus băiatul, care, deşi este la o vârstă atât de mare, refuză să  creadă că Moş Crăciun nu există.

În schimb, Ionela Lazăr (14 ani) a fost cea mai curajoasă dintre fete. Ea a luat o sorcovă şi l-a sorcovit pe Moş Crăciun. În momentul în care a primit cadourile, fata a început să plângă de emoţie. „Nu ştiu ce să mai zic, am emoţii. Mă bucur că moşul nu ne-a uitat anul acesta“, a spus fata, cu lacrimi în ochi.

Cărţi pentru toţi copiii

În afară de haine şi dulciuri, copiii au primit din partea Moşului cărţi. Luate direct din rafturile Bibliotecii Judeţene Ştefan Bănulescu din Slobozia, volumele au fost aduse special copiilor pentru ca aceştia să îşi poată întregi colecţiile. Este vorba, în mare parte, despre romane de anticipaţie şi ştiinţifico-fantastice, ce au ca eroi personaje mitologice, specifice sărbătorilor de iarnă.  „Copiii trebuie să fie alături de cărţi tot timpul. Spectacolul lor a fost foarte frumos şi au meritat ca Moş Crăciun să le aducă daruri“, a spus Mihaela Racoviţeanu, directorul Bibliotecii Judeţene Ştefan Bănulescu din Slobozia. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite