Slobozia: Momentele hazlii care au marcat anul 2010 pe plan local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de an 2011, Adevărul de Seară propune o retrospectivă a momentelor care în 2010 au strânit zâmbetele cititorilor din Slobozia și nu numai. După un an cu bune și cu rele, redactorii Adevărul de Seară vă invită să lăsați „cele rele să se spele“, iar „cele bune să se-adune“, savurând cele mai hazlii momente ale anului 2010.

Somat pentru o restanţă de un ban!

În septembrie, Florea Mocăniţă (43 de ani), din Slobozia, era tras la răspundere de către BCR, banca la care îşi făcuse creditul pentru că întârziase două săptămâni cu plata ultimei rate. În urmă cu cinci ani, bărbatul contractase un credit de 10.000 de lei pentru nevoi personale. Şi-a achitat ratele în fiecare lună la timp, mai puţin ultima, când a întârziat 13 zile, pentru că nu a avut timp să ajungă la bancă.

image

La o lună de la achitarea integrală a împrumutului, Florea Mocăniţă a fost înştiinţat prin poştă că, dacă nu îşi achită penalizarea de un ban, va fi executat silit! Reprezentanţii băncii au rămas muţi de uimire în momentul în care Florea Mocăniţă a scos din buzunar somaţia. Casiera a izbuncnit în râs şi a întrebat sarcastic: „O, Doamne, pentru un ban veniţi la mine? Haideţi, domnu’ Florea, ce Dumnezeu?“ şi a râs în continuare. Omul a achitat, şi-a luat, apoi, chitanţa şi a plecat înapoi spre casă aşa cum venise: uimit!

„Mi-aș fi dorit să fac sex în trei“

Prezent la Slobozia, la jumătatea lunii octombrie, cu ocazia Salonului Anual de Carte, scriitorul Mircea Cărtărescu a făcut furori printre spectatori. Întrebat dacă povestioarele erotice din cartea „De ce iubim femeile“ sunt inspirate din viața sa personală, scriitorul a punctat energic.

image

„Din păcate, nu am făcut sex în trei, exact cum se întâmplă în carte, deși, poate, mi-aș fi dorit. Nu ne este dat chiar tot ce dorim“, a spus, zâmbind, scriitorul. „Sexul este frumos atât în forma sa soft, adică dragostea, cât și în varianta hard, cu tot ce presupune ea“, avea să completeze Mircea Cărtărescu.

Primăria vinde vişinata și vermut


În aceeași lună octombrie, recuperarea unei creanţe de peste 150.000 de euro i-a determinat pe aleşii locali din Slobozia să scoată la vânzare zeci de mii de sticle de alcool, toate confiscate de la o firmă din Ploiești care nu și-a achitat impozitul pe teren aferent anului 2009. Datoria firmei ploieștene se ridică la peste 600.000 de lei, bani pe care municiplitatea vrea să îi recupereze prin scoaterea la vânzare a băuturilor alcoolice confiscate. Printre produsele confisate de Primăria Slobozia, s-au numărat diferite sortimente de vișinată, gin, lichior, vermut sau chiar vodcă şi spirtoase cu aromă de prune.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite