Slobozia: Mirela Urse – Fotograful oficial al Colegiului Național Mihai Viteazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o obişnuită a concursurilor de fotografie, colaborează cu un site local de ştiri şi este fotograful oficial al celei mai renumite unităţi şcolare din Bărăgan

În ultimii doi ani, Mirela a surprins în imagini toate evenimentele organizate de Colegiul Naţional Mihai Viteazul sau cele la care unitatea şcolară a luat parte, însă abia anul 2011 i-a adus şi titulatura de fotograf oficial al Colegiului.

Pasiune de familie

Tânăra şi-a început ascensiunea în arta fotografică undeva în 2006, an în care majoritatea fotografiilor pe care le realiza erau făcute cu un aparat foto stil pocket. Moşteneşte pasiunea pentru fotografie din familie, tatăl său, Vasile, fiind fotograf în tinereţe, iar fratele său, Mircea, fiind, la rându-i, pasionat de această artă. „Fotografia mă ajută să mă relaxez, să văd şi să valorific lumea într-un alt mod“, mărturiseşte adolescenta. De altfel, aparatul foto pe care îl foloseşte de aproape trei ani i-a aparţinut fratelui său.

„Mircea şi-a cumpărat un Nikon D40, dar, cum nu a avut prea mult timp de el, mi l-a lăsat mie, iar eu nu mă despart de el“, spune tânăra, care mai precizează că atunci când ia aparatul de fotografiat în mână, „nu îl las până nu se termina bateria sau, eventual, până nu se umple cardul de memorie.“ 

Adolescenta se dă în vânt după portrete şi fotografiile macro, pe care le consideră adevărate provocări, iar armonia culorilor, umbrele din cadru, imaginea ca o pictură sunt doar câteva dintre detaliile care nu trec neobservate, ci dimpotrivă. „Sunt foarte atentă la detalii pentru că doar aşa poţi face din fotografie o artă. Nu am prea multă experienţă, sunt încă la început, dar mă străduiesc şi vreau să învăţ cât mai multe despre arta fotografică“, spune Mirela.

Workshop la Călimăneşti

Anul trecut, Mirela a luat parte la cea de-a cincea ediţie a şcolii de vară organizată la Călimăneşti de IP Workshop, priceperea în arta fotografică fiindu-i răsplătită cu o licenţă Adobe. În acelaşi an, Mirela a obţinut şi o menţiune la un concurs naţional de fotografie la care au participat liceeni din toată ţara. În momentul de faţă, adolescenta este în plină competiţie la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni LicArt, secţiunea Fotografie, concurs la care a obţinut calificative care îi dau dreptul să viseze la marea finală. „Mi-aş dori ca munca să îmi fie încununată cu un astfel de succes“, spune adolescenta.

Pe lângă fotografie, Mirela este pasionată şi de IT, aşa că are propriul blog şi, totodată, are în grijă, alături de Cosmin Tănase, site-ul oficial al celei mai renumite unităţi şcolare din Bărăgan. Mirela nu a neglijat niciun moment şcoala, iar rezultatele care o clasează în topul unităţii de învăţământ ale cărei cursuri le urmează spun totul despre acest lucru.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite