Slobozia: Ministerul Sănătății asigură fertilizările in vitro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul naţional de fertilizare in vitro se demarează direct prin Ministerul Sănătăţii. Costurile procedurii, în valoare de 1.200 de euro, şi bonificaţia de 300 de euro, în cazul în care operaţia reuşeşte, sunt suportate de Minister, care alocă aceşti bani clinicilor din ţară admise în program.

Deşi este infertilă, Laura Voinicu (33 de ani) a decis să nu renunţe la visul de a fi însărcinată. Astfel, s-a înscris în programul naţional de fertilizare in vitro. Laura este prima și singura femeie din Ialomița, cu probleme de fertilitate, care a decis să se înscrie în acest program.
Până acum, Laura a reuşit să îndeplinească toate procedurile pentru a se înscrie în program, mai are de făcut doar analizele prin care trebuie să dovedească faptul că este infertilă.  Îşi doreşte foarte mult o fetiţă pe care să o boteze Anastasia.

„Ştiu că este un nume sfânt, iar acest copil, dacă se va naşte, este unul cu adevărat deosebit, pe care Dumnezeu a vrut să îl lase pe pământ. Mă voi lupta pentru el“, spune femeia care vrea să devină mamă.

Condiţii de înscriere
Programul se adresează unui număr de 800 de cupluri infertile din întreaga ţară. Pacientele care vor să recurgă la fertilizarea in vitro trebuie să ţină cont de anumite criterii, precum:  vârsta cuprinsă între 24 – 40 de ani, să fie căsătorite de cel puţin doi ani şi să aibă calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate de peste doi ani.

Procedurile de inseminare se realizează în şase unităţi medicale din România. Este vorba despre două spitale de stat, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Panait Sârbu din Capitală şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, şi patru clinici particulare, din Braşov, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti.

„Până acum 15 paciente au dorit să se înscrie în program. Dosarele sunt în mare parte finalizate, mai au nevoie de câteva documente. Fiecare dintre cele care doresc pot merge unde vor pentru această procedură“, a declarat medicul ginecolog Florin Stamatian, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, una din unităţile unde se realizează inseminările in vitro.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite