Milostenie cu porţia în Casa Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutia milei din bisericile din Slobozia rămâne goală. Singurii bănuţi strânşi sunt donaţi de bătrânii enoriaşi.

Donaţiile credincioşilor au scăzut simţitor. Mai mult decât atât, cetăţenii oraşului au rămas în urmă şi cu plata taxelor anuale către lăcaşurile de cult.

Comparativ cu anii trecuţi, când donaţiile oamenilor către semenii aflaţi în suferinţă erau mai multe, acum, prea puţini se mai încumetă să facă asta. Toată lumea se gândeşte la economii.

În majoritatea lăcaşurilor de cult din oraş, cutia milei stă zile întregi neatinsă. „Duminica, la liturghie, doar vreo cinci persoane dacă se gândesc să doneze câtiva lei şi pentru cei amărâţi“, spune Nicolae Tudose, preotul paroh al Bisercii „Sfântul Gheorghe“.

Cotizaţiile, reduse la jumătate faţă de 2009

Cele mai însemnate colecte se mai fac doar la praznicele mari sau atunci când se organizează nunţi şi botezuri. Chiar şi aşa, nivelul cotizaţiilor a scăzut, în primele luni ale acestui an, cu mai bine de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Când am deschis cutia milei, la începutul lunii aprilie, erau înăuntru cam 400 de lei. Foarte puţin faţă de anul trecut, când, în aceeaşi perioadă, strângeam cam 800-900 de lei“, spune preotul Nicolae Tudose.

Credincioşii îşi justifică purtarea: „Nu am donat niciodată la cutia milei, pentru că vin foarte rar la biserică“, spune Mariana Stan (65) de ani. Nicoleta Dumitraşcu (32 de ani) recunoaşte că nu a donat niciodată, pentru că „nu am avut de unde să scot banii“.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite