Slobozia: Mii de carnete de muncă, lăsate uitării de titulari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de carnete de muncă zac închise și neridicate de titulari în arhivele Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița(ITM).

Din cele peste 5.000 de carnete de muncă, peste 600 nu au coduri de identificare a persoanei, iar titularii sunt, practic, foarte greu de găsit. Prin arhivele Inspectoratului Teritorial de Muncă, există cărți de muncă prăfuite, care datează chiar şi de la începutul anilor ‘90.

Sub praful uitării

Din anul 2001, fiecare nou carnet de muncă a fost inscripționat și cu codul numeric personal al titularului, pentru a putea fi găsit rapid în baza de date. Problema cea mai gravă este perioada de dinainte de această dată. „Din 1990 și până în 2001, evidența nu s-a ținut informatic, așa încât acum ne-am trezit cu sute de carnete care stau la noi, în fișete, pentru că nu știm unde să căutăm persoanele respective. Am avut, inițial, un protocol cu Evidența Populației, dar acest protocol s-a reziliat și acum suntem în imposibilitatea de a găsi titularii“, spune Aurelia State, inspector șef interimar ITM Ialomița.

Cu toate acestea, există persoane care și-au făcut carnete de muncă și după anul 2001 și care nu au venit încă să le ridice. „Sunt peste 5.000 de carnete în total, care sunt închise și neridicate. Dintre acestea, în 600 de cazuri nici măcar nu știm unde să-i căutăm pe titulari pentru că nu avem niciun indiciu despre ei: adresă sau cod numeric personal. Mi-e foarte greu să cred că aceste persoane nu au mai avut nevoie de carte de muncă, timp de atâția ani. Este foarte posibil ca aceste persoane să fenteze legea“, declară Aurelia State.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite