Slobozia: Mii de autoturisme pe străzi, parcări doar pe hărtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că aproximativ 3.000 de autoturisme au fost înmatriculate, în Slobozia, în primele cinci luni ale acestui an, niciun loc de parcare nu a fost construit. În acest moment, în Slobozia, există peste 40.000 de autoturisme înmatriculate, care se bat pentru 5.000 de locuri de parcare.

Locurile de parcare sunt adevărate provocări pentru nervii șoferilor din Slobozia. Cu toate că numărul autoturismelor înmatriculate a crescut alarmant, cifra parcărilor din municipiu a rămas la fel ca cea de anul trecut.

În acest moment, în Slobozia, există peste 40.000 de autoturisme înmatriculate, ceea ce denotă că peste trei sferturi din populația municipiului este posesoare de autovehicule.

Parcări doar pe hârtie
Cu toate că problema locurilor de parcare din Slobozia constituie o problemă de ani buni, municipalitatea nu poate să facă față ritmului accentuat de achiziții de autoturisme. La începutul acestui an, viceprimarul Sloboziei, Alexandru Stoica, declara că se va încerca construirea unor locuri de parcare, în zonele unde traficul este sufocant.

„Am analizat toată suprafaţa Sloboziei şi am ajuns la concluzia că există foarte multe spaţii care ar putea fi transformate în locuri de parcare.  Noile spaţii de parcare vor fi amenajate în zona Pieţei Mari, a cartierului 500, precum şi cea a blocurilor U18 şi U55“ spune Alexandru Stoica, viceprimarul municipiului Slobozia.
Pe lângă mașinile înmatriculate în România, în municipiul Slobozia există și un număr de peste 1.000 de autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Cele mai aglomerate zone din Slobozia sunt bulevardele Chimiei și Unirii, dar și  strada Lacului.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite