Slobozia: Mihai Borduşelu îndrăgeşte istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul este impresionat de lupta dusă, de-a lungul timpului, de români pentru constituirea unui stat unitar şi independent şi îl admiră pe Carol I. Frustrat de faptul că, de cele mai multe ori, istoria naţională este minimalizată, Mihai a căpătat această pasiune pe băncile şcolii, acolo unde a învăţat că „cel care nu îşi cunoaşte istoria risipeşte moştenirea primită de la străbuni.“

Aşa se face că, treptat a ajuns să îndrăgească această materie şi să încerce să asimileze cât mai multe informaţii. Epoca modernă este partea din istoria României care îl atrage cel mai mult pe adolescent şi pentru care are o înclinaţie, mai ales prin prisma faptului că perioda respectivă este marcată de cel care, spune Mihai, este, poate, cel mai important om al României moderne.

„Am un respect deosebit pentru Carol I, un om care a adoptat o Constituţie pentru ţară şi care de fiecare dată a încercat să urmărească interesele acestei ţări. Din punctul meu de vedere, este personajul cel mai important din istoria României“, explică adolescentul.

Pasionat de istorie, Mihai nu avea cum să lipsescă de la concursurile de gen organizate. Astfel, a reuşit să obţină primul loc la faza judeţeană a olimpiadei de istorie, lucru care l-a calificat automat în faza superioară a concursului. „Într-un concurs, e nevoie de concentrare maximă, pentru că este concurenţă. Trebuie să fii pregătit şi să nu ai emoţii“, mai precizează Mihai.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite