Slobozia: Mihai Basarab- o viață în slujba sportului rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost fotbalist profesionist timp de peste 15 ani, a fost coleg cu legendarul căpitan al Stelei, Tudorel Stoica, de 20 de ani antrenează grupele de copii ale Clubului Școlar Slobozia, iar în prezent conduce destinele fotbalului județean.

Începe să bată mingea de fotbal încă de pe băncile școlii generale, din comuna Andrășești. La liceul pe care îl urmează la Căzănești, avea să fie selecționat în echipa școlii, cu care activează în regiunea București.

Coleg cu Tudorel Stoica
„Primul meu contact cu fotbalul de seniori s-a produs după terminarea liceului, când am fost cooptat de Energia Slobozia, echipă care activa în divizia C. Am stat trei ani aici, după care am fost luat de CSU Galați, care juca în eșalonul secund. Aici, l-am avut coleg pe marele Tudorel Stoica. El abia terminase junioratul și a jucat un an la noi“, declară Mihai Basarab.

După trei ani de joc la Galați se întoarce în Bărăgan, de data asta la Celuloza Călărași, echipă din Divizia B. Stă doar un an, revine la Slobozia și joacă la Azotul Slobozia, până la finalul carierei, în anul 1982.

„Toată viața am jucat fundaș central. M-a ajutat și fizicul, am fost un bărbat înalt, puternic, mă țineam bine pe picioare“ declară Mihai Basarab.

I-a șlefuit pe Mihalcea și Prepeliță
După ce și-a pus ghetele în cui, a devenit profesor la Clubul Sportiv Școlar Slobozia, secția fotbal, unde antrenează generații întregi de fotbaliști.
„Pe la mine, a trecut și Adrian Mihalcea, fostul mare vârf dinamovist, și, mai apoi, Andrei Prepeliță, actualul căpitan al Craiovei. Jucători extraordinari, care s-au ținut de fotbal și au ajuns departe. Pe lângă aceste două nume, aș mai enumera aici și pe Nohai, Samargiu, Bumbaru, Carauleanu, Iordache sau Vintilă, jucători formidabili“, spune Mihai Basarab.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite