Slobozia: „Medicii rezidenţi de la UPU nu fac mare lucru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur medic este angajat, în momentul de faţă, la UPU Slobozia, în condiţiile în care unitatea asigură actul medical pentru cel puţin 100 de urgenţe în fiecare zi. Rezidenţii, susţine conducerea unităţii, sunt necopţi şi nu se pot ocupa direct de urgenţele medicale.

Pentru a face faţă solicitărilor, UPU apelează la mai mulţi medici din spital, pentru asigurarea gărzilor. „În acest moment, la UPU este angajată doar dr. Mirela Niţu. În rest, vin doctorii din spital şi de la Ambulanţă, pentru a face gărzile. La UPU, mai avem şi trei rezidenţi, care, însă, nu fac mare lucru, pentru că sunt în ani prea mici pentru a-i lăsa să se ocupe direct de urgenţe“, explică Vasile Olaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slobozia.

Criza de personal nu este, însă, singura problemă a Unităţii de Primiri Urgenţe. Şi aparatura medicală este insuficientă. „Ne-ar trebui mai multe aparate de laborator, dar şi unul de Radiologie“, susţine Vasile Olaru. Autorităţile locale exclud pentru moment o astfel de investiţie. „Noi nu avem acum bani pentru dotarea Urgenţei, dar pe viitor nu excludem posibilitatea de a îi ajuta pe medicii noştri cu ceva aparatură“, spune Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite