Slobozia: Matei Gheorghe - Prin vestigiile istoriei ialomițene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este șeful secției de arhelogie a Muzelui de Istorie Ialomița, doctor în științele istoriei, specialist în cultura Dridu, iar în 1990 a descoperit, la Platonești, cea mai mare colecție de obiecte de patrimoniu cultural mobil din România.

Născut pe malul Dunării, în orașul Fetești, muzeograful a fost fascinat de istorie încă de pe băncile școlii generale și ale liceului, instituţii de învăţământ pe care le-a absolvit în orașul natal. „Mi-a plăcut dintotdeauna istoria, am avut parte de profesori care mi-au insuflat o mare dragoste pentru tot ce înseamnă vechi. Aveam chiar o colecție impresionantă de monede și timbre“, spune Matei Gheorghe.

Practică la Capidava

În 1973, este admis la Facultatea de Istorie București, iar primul lui contact cu vestigiile istorice s-a petrecut la situl arhelogic Capidava, din Dobrogea. „Prima mea practică acolo am făcut-o la Capidava. Era vorba de un impresionant castru roman de la începutul secolului I e.n. Am avut parte de profesori universitari de mare  renume, cum este cazul domnului Radu Florescu, unul din marii arhelogi ai României, fost director al Muzeului Național de Istorie“, spune arheologul. În timpul facultății a avut ocazia să lucreze pe unele din cele mai impresionate situri arhelogice din România, cum ar fi Sibiu sau Dobrogea.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite