Marin Solomon, cel mai vechi cizmar din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama sa l-a convins că trebuie să se apuce de reparat încălţăminte. Acum a ajuns cizmar renumit în tot oraşul.

Când am ajuns la el, Marin Solomon stătea în atelierul său şi repara o pereche de pantofi bărbăteşti. După aspect, păreau că sunt ai unui domn cu stare. Doar cu astfel de clienţi lucrează cizmarul. „Plătesc pe loc, lasă şi bacşiş şi nu au pretenţii să mai las din preţ“, spune el.

Prima dată n-a fost să fie
Bărbatul practică această meserie de mai bine de 30 de ani. Mama sa a fost cea care l-a îndrumat să se apuce de reparat încălţăminte. „Mi-a zis doar că e bine pentru că vara nu mă bate soarele în cap, iar iarna nu mă atinge frigul“, îşi aduce aminte cu nostalgie.

Imediat după terminarea celor 10 clase de liceu, a intrat ca ucenic la cel mai mare cizmar din Slobozia anilor ’80, meşterul Gheorghe Istrate. „El a fost mentorul meu. De la el am învăţat secretele acestei meserii“ spune mândru cizmarul.

Ca proaspăt ucenic, Marin Solomon a reuşit imediat să se facă remarcat. Nu într-un mod pozitiv. Meşterul care l-a învăţat meserie i-a dat să lucreze o pereche de pantofi, care aparţineau unui client înstărit în acele vremuri. Proaspăt angajat, Marin Solomon a distrus perechea de pantofi, în loc să o repare. A scăpat din greşeală adeziv pe feţele pantofilor.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite