Slobozia: Marian Teodor Pîrvu - Dresorul câinilor poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu şapte ani, a absolvit cursurile de dresaj din cadrul Centrului Chinologic „Aurel Greblea“ din Sibiu. Acolo, l-a întâlnit pe Duff, partenerul său necuvântător, cu care participă la fiecare misiune.

Agentul principal de poliţie Marian Pîrvu iubea câinii din copilărie. Pentru că locuia împreună cu părinţii săi la bloc, nu putea creşte unul în casă, deşi îşi dorea acest lucru. Aşa că singurul moment în care se putea bucura de compania celui mai bun prieten al omului era la atunci când mergea la ţară, la bunici. „Bunica mea avea la curte un căţel, mă jucam cu el mereu. Era foarte drăgălaş. Nu era de rasă, ci un maidanez, dar era vioi şi ţopăia tot timpul“, rememorează Marian Pîrvu.

A învăţat să dreseze câini

La vârsta de 23 de ani, Marian Pîrvu era ajutor de şef de post la Poliţia din localitatea Ialomiţeană Cocora. În 2003, a plecat la Sibiu ca să urmeze cursurile celei mai mari şcoli de pregătire a câinilor poliţişti din ţară, Centrul Chinologic „Aurel Greblea“. După şase luni de pregătire, a fost numit conductor de câine, termen ce poate fi echivalat cu cel de dresor pentru câinii poliţişti. „La şcoala de la Sibiu, înveţi împreună cu animalul ce trebuie să faci, cum decurg antrenamentele şi care sunt paşii care trebuie respectaţi“, adaugă instructorul.

Regimul era foarte strict.Antrenamentele începeau la cinci dimineaţa şi se terminau după-amiaza. Cursanţii trebuiau să fie foarte atenţi, deoarece orice greşeală avea urmări asupra felul în care animalul percepea mişcările. „Dacă se comitea vreo greşeală, era din vina omului.Animalul nu avea cum să greşească“, spune Marian Pîrvu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite