Slobozia: Maria Silaghi - Omul care desluşeşte misterele crimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Ialomiţa. Şi-a dat seama că are capacitatea de a practica această meserie încă din adolescenţă, când a citit, pentru prima dată, un tratat de medicină legală.

De când se ştie, Maria Silaghi a dorit să afle misterele care declanşează moartea unei persoane. În clasa a opta, a primit cadou de la mama sa prima carte de medicină legală.
„Conţinea foarte multe detalii despre felul în care sunt ucişi oamenii şi imagini foarte explicite ale unor cazuri de crime celebre“, rememorează Maria Silaghi.

A ales Medicina
După terminarea studiilor de liceu, hotăreşte să se înscrie la Facultatea de Medicină. Din cauza exigenţelor impuse de către examinatori în momentul admiterii, reuşeşte să intre la facultate abia după a treia încercare.

„Am intrat în cele din urmă la Timişoara. Prima dată, am încercat la Craiova, apoi la Bucureşti şi, în cele din urmă, la Timişoara“, declară cu sinceritate medicul legist.

Rezidenţiat la „Mina Minovici“
După terminarea studiilor universitare, au urmat cei doi ani de rezidenţiat. A fost momentul decisiv în care a ales specializarea medicină legală. Urmează cursurile în cadrul Insitutului de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti.

„Aici, am avut un profesor foarte bun care ne-a explicat cum trebuie practicată această meserie. Ne învăţa să urmărim toate detaliile pe care le putem descoperi la locul unei crime, să fim cu ochii în patru, deoarece toate aceste lucruri sunt esenţiale“, îşi aminteşte Maria Silaghi.

Cel mai terifiant caz
În cei aproape zece ani de când practică această meserie, Maria Silaghi s-a confruntat cu nenumărate cazuri. Cel mai terifiant s-a petrecut anul trecut în oraşul Amara. Este vorba despre o triplă crimă, săvârşită de un bărbat, care şi-a omorât soţia, soacra şi socrul cu un topor.

Citiți mai multe amănunte în ediția de joi, 15 iulie, a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite