Slobozia: Maria Baciu - Amazoana de fier a Poliției ialomițene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Baciu este mândră că poartă uniforma de polițist
Maria Baciu este mândră că poartă uniforma de polițist

În calitate de șef al Biroului de Ordine Publică Slobozia, a participat activ la sute de razii, percheziții și aplanări de conflicte. A fost o practicantă de judo cu performanțe notabile, a lucrat în cadrul Serviciilor de Arme și Muniții, Poliție Transporturi, Crimă Organizată, iar de cinci ani conduce destinele Biroului de Ordine Publică Slobozia.

Trăind într-o familie de polițiști, Maria Baciu a fost fascinată de mic copil de uniforma MAI, nu de puține ori petrecându-și timpul printre colegii de serviciu ai tatălui său, subofițer în cadrul Poliției orașului Alexandria.

„Am îndrăgit dintotdeauna meseria de polițist. Îl urmam peste tot pe tata și de multe ori, când eram acasă, îi probam uniforma. Încă de atunci, știam că asta vreau să fac în viață“, spune Maria Baciu. Încă de la vârsta de 10 ani, a fost atrasă de sporturile de contact, în special de judo, fiind legitimată la CSM Unirea Alexandria, club pentru care a concurat cu succes timp de aproape un deceniu.

În mijlocul acțiunii
La doi ani după terminarea liceului, dă examen în cadrul Poliției Alexandria, fiind acceptată la Serviciul de Arme și Muniții, unde lucrează timp de șapte ani ca subofițer. În 1995, intră la Academia de Poliție București și, imediat după examenul de licență, pe care îl susține în anul 2000, devine ofițer în cadrul Poliției Transporturi Teleorman.

Timp de doi ani, face naveta zilnic, cu trenul, între Alexandria și Roșiori de Vede, unde avea biroul și participă activ la acțiuni în teren, furturi sau accidente feroviare. „Pot să spun că la Poliția Transporturi am învățat, cu adevărat, meserie. Au fost niște ani frumoși, plini de satisfacții profesionale“, spune Maria Baciu.

În anul 2002, se transferă, în urma unui examen, la Biroul de Cercetări Penale Alexandria, devenind, pentru câteva luni, și purtător de cuvânt al Poliției Teleorman. „A fost o experiență interesantă ca purtător de cuvânt, dar am realizat că nu sunt făcută pentru munca de birou. Sunt o persoană care trebuie să fie în mijlocul evenimentelor“, spune polițista.

În anul 2004, se transferă în cadrul Serviciului de Crimă Organizată și participă la ample acțiuni de anihilare a unor grupări infracționale. „Eu lucram pe sectorul traficului de persoane și țin minte că în acea perioadă am găzduit, acasă la mine, o fată care fusese sechestrată și obligată să se prostitueze de un grup de indivizi. Fata a stat la mine câteva luni, până când proxeneții au fost închiși“, rememorează Maria Baciu.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite