Slobozia: Mamografii şi teste Papanicolau gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundația Renașterea a adus în Slobozia primul centru mobil pentru investigaţii gratuite de sân şi de col uterin, destinat efectuării de mamografii şi teste Babeș Papanicolau.

În vehicul sunt amenajate cabinete de ginecologie, pentru consultaţii la sân şi mamografii, iar caravana va staționa la Slobozia timp de 10 zile, în incinta stadionului municipal.

Încă din prima zi de la sosirea caravanei Renașterea în Slobozia, zeci de doamne și domnișoare au luat cu asalt cabinetele de ginecologie mobile, în vederea realizării de teste și analize medicale gratuite.

Avalanșă de cereri
„Pe lista de așteptare sunt peste 650 de femei din Ialomița. Din păcate nu se pot realiza decât aproximativ 300 de mamografii și 150 de teste Babeș Papanicolau. Așa încât am cerut funadției să revină la Slobozia, în luna mai, pentru a putea onora toate cererile“, ne-a spus doctoral Paula Tecuceanu, medical de familie care se ocupă cu programările pacientelor la testele caravanei Renașterea.

Înainte de a intra în central mobil de investigații medicale, pacientele trec și pe la punctul sanitar, amplasat la câțiva metri de caravană, în incinta Sălii Sporturilor. Aici, femeilor li se ia tensiunea arterială și abia apoi se realizează  mamografiile sau testele Babeș Papanicolau.

„Este prima dată când îmi fac o mamografie și am venit împreună cu fata mea, cu sora, cu toată partea feminină a familiei mele. Am luat trimitere de la medical de familie și aștept rezultatele controlului. Sper să fie bune, pentru toată lumea!“, spune Maria Bodeanu (60 ani),     din orașul Amara.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite