Slobozia: Mamele bugetare aleg scutecele, în locul serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana a ales concediul de creştere a micuţului Cristian
Iuliana a ales concediul de creştere a micuţului Cristian

Nemulţumite de salariile pe care le primesc de la stat, tot mai multe mame din sectorul public decid să intre în concediu de creştere a copilului. Mămicile  au două avantaje: îşi cresc copiii şi primesc bani mai mulţi pentru asta.

Nicoleta Militaru (31 ani) este una dintre mămicile bugetare care a ales să intre în concediul de creştere a copilului. În urmă cu cinci ani, a făcut acelaşi lucru, în momentul în care a adus-o pe lume pe Andreea. De patru luni, are grijă şi de micuţul Gabriel, cel mai nou membru al familiei Militaru. Nicoleta este cadru didactic şi spune că, dacă nu ar fi ales concediul, salariul său ar fi fost mult mai mic decât indemnizaţia pe care o primeşte de la stat. „Cred că aş fi luat până în 700 de lei. Dacă aş fi mers la şcoală în continuare, nu m-aş fi descurcat să am grijă de copil aşa cum trebuie. Un nou născut presupune multe cheltuieli“, recunoaşte mămica.

Sunt mamă, vreau concediu!

De şase luni, micuţul Cristian Zăgoneanu se află în grija mamei sale, Iuliana (28 ani). Femeia este profesoară de limba română la un liceu din Slobozia şi a ales să rămână acasă în concediu de creştere a copilului. Chiar dacă nu banii au determinat-o pe Iuliana să rămână acasă pentru a avea grijă de băieţel, femeia recunoaşte că salariul de dascăl i-ar fi fost insuficient pentru a-i cumpăra micuţului toate cele necesare. În urma reducerilor bugetare, primea doar 700 de lei. „La un calcul simplu, indemnizaţia de creştere a copilului este mai mare. E drept, sunt doar 100 de lei, însă în ziua de astăzi fiecare ban contează. Poată că fără ei nu aş fi putut să am grijă aşa cum trebuie de copilul meu“, spune deschis tânăra mămică.

Micuţul Cristian nu este singurul copil al familiei. El mai are o surioară, Maria (4 ani), cu care se înţelege de minune. „Surioara lui mai mare are grijă permanent de el şi îi place să se joace cu el. Mă bucur că încep, deja, să se înţeleagă“, zâmbeşte Iuliana.

Alte mămici,  aceeşi experienţă

Cazul celor două profesoare nu este singular. Peste 200 de mămici bugetare din întreg judeţul au renunţat la salariul redus cu 25% în favoarea indeminzaţiei de creştere a copilului.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite