Slobozia: Maicile catolice au grijă de nevoiaşii creştini din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei călugăriţe, membre ale unei congregaţii catolice, s-au stabilit în urmă cu zece ani la Slobozia, pentru a îi ajuta pe sărmanii din oraş

Povestea surorilor Maria Rosa (70 de ani), Ana Lucia (62 de ani) şi Imelda (73 de ani) începe în Italia. Acolo, ele au decis să renunţe la viaţa laică şi să urmeze calea către Dumnezeu. Astfel, au învăţat să îşi iubească semenii şi să le ofere un sprijin tuturor celor nevoiaşi.

Cele trei maici catolice care îi ajută pe săracii Sloboziei fac parte din Congregaţia „Fiicele Inimilor Sfinte“ înfiinţată de către vicarul Giovanni Antonio Farina, în anul 1836. La început, congregaţia a purtat numele de Insitutul de Surori Învăţătoare al Sfintei Doroteea şi a fost creat cu scopul de a le şcolariza pe fetele sărace.

Monseniorul Farina, dornic de a găsi soluţii la problemele sărăciei secolului al XIX-lea, a hotărât să le trimită pe surori în lume, astfel încât acestea să îi poată sprijini pe sărmani.

Alină suferinţa sărmanilor
Sora Maria Rosa (70 de ani) este asistenta medicală a Centrului Medical Social deschis de fundaţia veneţiană Caritas la Slobozia, cu sprijinul parohiei romano-catolice din oraş. Are grijă de sănătatea oamenilor nevoiaşi de mai bine 40 de ani. Era destul de tânără în momentul în care a simţit chemarea divină.

A decis că trebuie să asculte cuvintele lui Dumnezeu şi să pornească pe calea pe care El i-a arătat-o. În inima Bărăganului, a ajuns în anul 1998, după ce până atunci veghease la căpătâiul suferinzilor din spitalul din Trevino, din regiunea italiană Veneţia.

 „Aveam 23 de ani când am decis să devin soră. Aşa am simţit că trebuie să fac şi am ascultat chemarea lui Dumnezeu. Îmi place foarte mult să îi ajut pe oamenii sărmani“, spune sora Maria Rosa.

Măicuţa îşi începe ziua la cabinet, iar, apoi, străbate străzile oraşului şi merge la casele sărmanilor, oferindu-le asistenţă medicală. Uşile cabinetului medical la care oamenii bat zilnic pentru a-şi alina suferinţele sunt deschise de luni până vineri, de la 9.30, la 11.30.

Zilnic, cel puţin zece nevoiaşi o roagă pe sora Maria Rosa să îi ajute. Majoritatea sunt bătrâni loviţi de soartă. „Foarte mulţi dintre cei care vin la cabinet şi de a căror sănătate avem grijă aici, la cabinet, sunt oamenii în vârstă şi săraci. Le verificăm tensiunea arterială şi glicemia, le pansăm rănile“, spune Maria Rosa.

Merge şi la spital
Mai mult, în fiecare după-amiază de joi, cazurile sociale primesc consultaţii din partea unui medic specialist. „Un medic vine în fiecare zi şi îi consultă pe oamenii bolnavi. Bătrânii sunt foarte încântaţi că nu mai trebuie să mai dea bani mulţi pentru a beneficia de asistenţă medicală“, adaugă măicuţa.

Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi!

image
image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite